Stokstaartje

Stokstaartjes leven in groepen van 10 - 30, zo is er meer overlevingskans, ze werken samen, houden om de beurt de wacht,... Er zijn ook activiteiten zoals eten waar het ieder voor zich is. Het voedsel bestaat vooral uit insecten, hagedissen, slangen, knaagdieren, larven,... het zijn dus vleeseters of carnivoren. De stokstaartjes drinken bijna niet, al het vocht dat ze nodig hebben zit in hun voedsel.
Ze leven in de woestijnen van Zuid-Afrika, daar leven ze in holen en tunnels. Dit is goed te  zien op de rechtse foto.