FAVORIETE GERECHTEN
BIEFSTUK MET OESTERZWAMMEN

4 pers    30 min


 750 g biefstuk
 600 g oesterzwammen
 3 sjalotten
 1 teentje knoflook
 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
 75 g boter (bakboter)
 1 dl kalfsfond
 peper en zout
De paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden.
De sjalotten schillen en fijn snipperen.
Het knoflookteentje pellen en hakken.

Tweederde van de boter verhitten in een pan en de oesterzwammen
en de sjalotten fruiten. De knoflook en de peterselie toevoegen,
kruiden met zout en peper en 3 minuten laten sudderen.

Ondertussen het vlees verdelen in 4 gelijke stukken,
zouten en 2 tot 3 minuten bakken aan elke kant op hoog vuur
in de rest van de boter. De biefstukken uit de pan nemen
en warm houden tussen 2 diepe borden.

De braadjus deglaceren met een scheutje water en de kalfsfond erbij gieten.
Even laten opkoken. De biefstukken op warme borden leggen
en garneren met de paddestoelen en de saus. Dadelijk opdienen.
ZALMROLLETJES

4 pers    20 min


 200 g gerookte zalm
 200 g boursin
 1 eetlepel oregano
 1 eetlepel peterselie
 1 koffielepel paprikapoeder
 1 koffielepel knoflookpoeder
Laat eerst de boursin zacht worden en meng deze goed met de oregano,
het knoflookpoeder, de peterselie en het paprikapoeder.

Leg 2 stukken aluminiumfolie op een werkvlak.
Spreid op beide, naast elkaar, de zalm op uit in een rechthoek
van ongeveer 15 cm breed en 30 cm lang.

Verdeel het boursin mengsel over de zalmrechthoeken.
Rol met behulp van de folie de zalm op en draai de uiteinden
van de folie dicht, zodat je een worstje verkrijgt.

Leg de rol gedurende een uur in de diepvries om op te stijven.
(of langer in de koelkast)

Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm en laat ze op kamertemperatuur komen.
VARKENSHAASJE IN
BLADERDEEG

2 pers    1 uur


 2 varkenshaasjes
 bakje champignons
 1 pakje diepvries bladerdeeg
Bak de champignons. Bak de varkenshaasjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de plakjes bladerdeeg los van elkaar.
Doe 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar.

Doe hierop de helft van de champignons.
Leg hierop 1 varkenhaasje, vouw het bladerdeeg pakketje dicht
en maak met een vork de randjes goed vast.
Doe dit in de oven totdat het bladerdeeg goudgeel ziet.

Serveer hierbij aardappelkroketjes.
GEGRATINEERDE PREI
MET TAGLIATELLE

4 pers    1 uur


 8 preiwitten
 300 g tagliatelle
 400 g ham
 100 g kaas
 20 g paneermeel
 25 g boter (bakboter)
 2 cl olijfolie (extra vierge)
 50 g bloem (tarwebloem)
 50 g boter (bakboter)
 5 dl melk (halfvol)
 nootmuskaat
 peper en zout
De prei schoonmaken, wassen en in fijne rondjes snijden.
Ongeveer 10 minuten in een nootje boter gaarstoven
en kruiden met peper en zout.

Intussen de deegwaren beetgaar koken in kokend gezouten water met olie.
Afgieten en met de prei mengen.

Voor de saus de boter smelten, de bloem erdoor mengen
en tot een gladde roux roeren.
De melk er al roerend bijgieten en laten indikken.
Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.

De tagliatelle met prei in een ovenschotel doen
en de in reepjes gesneden ham erop schikken.
Overgieten met de saus en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel.
Er een paar vlokjes boter op leggen en goudbruin laten gratineren
in een op 180C voorverhitte oven of onder de gril.
GEFLAMBEERDE SCAMPI
MET PIKANTE SAUS

2 pers    30 min


 12 scampi
 groentebouillon
 4 eetlepels tomatenketchup
 1 eetlepel kerriepoeder
 1/4 liter room
 peper en zout
 boter
 cognac
 peterselie
De scampi gedurende 15 minuten in groentebouillon koken (ongepeld).
Daarna de scampi pellen. Bak de scampi even in boter en flamberen.

Neem vervolgens uit de pan en voeg dan de tomatenketchup,
het kerriepoeder, peper en zout toe.
Daarna de room goed laten inkoken.
Op het eind de peterselie toevoegen.

Opdienen met stokbrood.
(kan ook als hoofdschotel met rijst of tagliatelle, heerlijk).
KIP-PAKKETJE UIT DE OVEN

4 pers    1 uur


 4 kipfilets
 2 tomaten
 1 ui
 200 gr. champignons
 120 gr. 30+ kaas
 peper
 gemalen koriander
 paprikapoeder
 bouillonpoeder
 300 gr. zilvervliesrijst (rauw gewicht)
 4 stukken aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg op elk stuk aluminiumfolie een kipfilet.
Kruid elke kipfilet met paprikapoeder, peper en koriander.
Was de tomaten en snijdt ze in plakken.
Leg op elke kipfilet de plakken van een halve tomaat.
Snijdt de ui in ringen, leg op elke kipfilet een kwart van de ui.

Veeg de champignons schoon met wat keukenpapier en snijdt ze in plakjes.
Leg de champignons op de kipfilets.
Strooi op elke kipfilet 2 eetl. geraspte kaas en een theelepel bouillonpoeder.
Vouw de aluminiumfolie goed dicht en leg de pakketjes in de oven.
Laat het geheel in 40-50 min. gaar worden.

Kook in de tussentijd de rijst en je kan er nog een rauwkostsalade bij serveren.
FOOD PLACES
  hier binnenkort meer info
WWW FOOD
  hier binnenkort meer info