Welkom op de website van Het UURwerkgezelschap


Het Uurwerkgezelschap werd in 1999 opgericht als een niet commerciële vereniging van liefhebbers en verzamelaars van tijdmeetinstrumenten en uurwerken.


Het Uurwerkgezelschap ijvert er voor dat de kennis op het gebied van uurwerken en de aandacht hiervoor in Vlaanderen steeds aanwezig blijft.


Het Uurwerkgezelschap organiseert minstens een viertal activiteiten per jaar: lezingen over een ‘horologisch’ onderwerp, bezoeken aan musea of tentoonstellingen, informele workshops. Om de twee jaar wordt er een reis georganiseerd en zo werden al Praag en Dresden bezocht, twee jaar later Wintherhur, Besançon, Le Locle en la Chaux-de-Fonds, Genève en London: er worden niet enkel musea bezocht, maar er wordt steeds een boeiend bezoek aan een manufacture voorzien.


Verder geeft het uurwerkgezelschap vier keer per jaar haar tijdschrift uit: ‘Het uurologisch nieuws’, waarin de meest verscheidene onderwerpen aan bod komen, waar vergaderingen en bijeenkomsten aangekondigd worden.


Misschien wel het belangrijkste voordeel voor de leden van het Uurwerkgezelschap is de mogelijkheid informatie en kennis uit te wisselen in een ongedwongen sfeer over de fascinatie die ieder heeft voor de kunst en de techniek van de tijdmeters en hun makers.Klik hier als je lid wil worden van het UURwerkgezelschap.