Informatie

Oefeningen

Reageren

Introductiepagina

hindoe´sme Ongeveer 5000 jaar geleden ontstond uit een Indogermaanse godsdienst het hindoe´sme. Het heeft geen bepaalde stichter maar is er verbonden met de Hindoes als volk, die de nadruk leggen op hun levenswijze.
boeddhisme Siddharta Guatama, ook de Boeddha genoemd, stichtte het boeddhisme in de 6de eeuw voor Christus. Hij was op zoek naar bevrijding en waarheid en gebruikte meditatie om dit te zoeken. Hieruit kwam het boeddhisme voort.
jodendom Het jodendom ontstond ongeveer 3000 jaar geleden in een nomadenvolk dat leefde in het Nabije-Oosten. Het verhaal van Abraham, de aartsvader, en de uittocht uit Egypte zijn belangrijke gebeurtenissen uit de ontstaansgeschiedenis van het jodendom. Er is geen directe stichter van deze godsdienst maar er zijn wel de aartsvaders (Abraham, Isaak en Jacob), Mozes en de profeten.
christendom Ongeveer 2000 jaar geleden ontstond het christendom uit het jodendom, door ondermeer opname van Griekse ideeŰn en de Romeinse organisatievorm. De grondlegger was Jezus van Nazareth. De apostelen stichtten deze hervormingsbeweging door te gaan leven als Jezus en zijn leven en leer te verkondigen.
islam De islam is ontstaan in 623 na Christus, in dit jaar vluchtte Mohammed, de stichter, van Mekka naar Medina. De leer leunt sterk aan bij het jodendom en het christendom.