Stam Westhovens

 
 

Welkom op de homepage van Lutgarde Westhovens

 
Parentelen
 
Westhovens-Slootmaekers
Tielens-GabriŽls
Coyette-D'une Part
Pannemans-Schepers
Slootmaekers-De Haen
 
 
links
 
Pro-Gen gg Limburg
Dit waren mijn voorouders
Mathy's homepage
Geneapage 2004
Oud-Limburg
Cyndi's list
De horizon
 
mail: Lutgarde

Na een telefoontje was ik ermee vertrokken. Eigenlijk heb ik me nooit met een familieonderzoek bezig gehouden, ik wist zelfs niet hoe ik het zou aanpakken. Mijn eerste stap was familieleden op te zoeken die ik nog kende. Zo werd de eerste stap gezet.
Doch ik kon niet vermoeden dat de weg zo lang zou zijn, al spoedig had ik veel namen en adressen, dat betekende dat ik brieven begon te schrijven, telefoneren en bezoekjes af leggen. Spoedig kwam ik bij veel mensen over de vloer, allemaal vriendelijke mensen, overal stond de koffie klaar, liters koffie heb ik gedronken. Ieder week probeerde ik er een gezin er bij te betrekken, wat niet altijd even gemakkelijk is. In de archieven heb ik veel kunnen opzoeken. Dat er veel landbouwers, schoolmeesters en schippers waren, dat er veel dezelfde voornamen zijn, wat het allemaal nog moeilijker maakt. We hebben zelfs 230 jaar lang kosters in Meeswijk gehad. Dat ging over van vader op zoon. Voor 1900 hebben we een gemeentesecretaris gehad en na 1900 hebben we zelfs een Albert Westhovens, die burgemeester is geweest in Lanklaar.
Nu ben ik enkele jaren bezig met het opzoeken van mijn voorouders, oorspronkelijk uit Meeswijk. Het is een hele opgave om dat alleen te doen, daarom gaat het maar stapvoets vooruit. Daarom zou ik aan de mensen vragen die mijn stamboom bezoeken om mij te willen helpen met het aanvullen van namen, datums, beroepen, geboorten, overlijdings plaatsen enzÖ ook foutmeldingen van data en namen zijn welkom.
Ik zou iedereen willen bedanken die mij geholpen hebben, voor alle prentjes, foto's en brieven, en de vrienden van Pro-Gen 'Bedankt'
 
 

Lutgarde