Wheatenlove
 
   

Nieuwe website!

Irish Softcoated Wheaten pup Wheaten terrier on facebook
   
15/11/2017

Onze Q pupjes intussen al goed gewoon bij hun baasjes. We krijgen veel berichtjes en foto's, doet ons veel plezier.

Wheatenlove Ocksany heeft grootse plannen voor volgend voorjaar, als alles goed gaat krijgt ze een nestje met Anthony Silenced the Lambs van Tribally Leila.

 

   
07/07/2017

De knuffelmomentjes zijn aangebroken, het is dus heel druk in huis tegenwoordig want het lijkt of behalve de nieuwe baasjes iedereen wel eens wil komen knuffelen. Dat zijn heel dikwijls gezellige momenten, want wij houden van bezoek en nog veel belangrijker: het is zo goed voor dat kleine grut dat ze geknuffeld en geaaid worden, en niet alleen door ons. Dat is zeker het nuttige aan het aangename paren!

labradoodle

Hierbij ook nog eens wat tips voor de toekomstige eigenaren!

 

   
   
27/06/2017

Intussen al een maandje jong, alles prima.

wheaten terrier pup te koop

   
03/06/2017

Vorige zondagmorgen werden na enkele warme dagen in de koelte van de nacht vijf Wheatenlove-pupjes geboren. Norah had het zwaar, ook door het weer denk ik en het duurde lang voor nummer 1 (en 2 bijna tegelijkertijd) geboren werd. Verder ging het voortreffelijk en in twee uren was onze kroost geboren. Norah is een uitstekend moedertje, heeft het nest pas voor het eerst na meer dan 24 uur verlaten. Wonderbaarlijk blijft het hoe dat instinct werkt en ze haar pupjes verzorgd. Na 2 dagen moesten we wel alert zijn, want ze had grote zin om met haar hele huishouden te verhuizen naar haar mooie nest buiten onder de buxussen.. Wij vinden dat niet zo een goed idee, dus haalden we ze terug binnen :-)

Intussen zijn we een bijna een weekje na de bevalling, de pups komen goed bij en ons Norah begint al eens naast haar nestje te liggen. Oma Happy mag nog niet in de buurt komen, we moeten nog wat geduld hebben.

   
27/04/2017

Wheaten

En ja hoor, ons vermoeden bevestigd! Er komen eind mei pups van ons Wheatenlove Norah en Duke-Camillo vom Belkerbad!

Labradoodle pups te koop

24/04/2017

Donderdag laten we een echografie nemen, dan zijn we zeker of er klein Norah-grut op komst is :-)

We kunnen wel al vertellen dat onze prinses de laatste tijd weinig eetlust heeft en op training wat slomer is dan anders. Ook de tepeltjes wat meer roze, of is dat wishfull thinking?

Wordt vervolgd!

 

05/04/2017 Intussen is het al een week geleden dat ons "klein muizeke" Wheatenlove Naughty Norah haar eerste date had. We zijn reuzebenieuwd wat voor gevolgen dat zal hebben!
28/03/17 Met het begin van de lente ons Norah ook de lentekriebels gekregen en loops geworden! Vandaag derde progesterontest, we wachten op groen licht voor de date!
05/03/17

De gehoorzaamheidstrainingen al enkele weken weer hervat na de winter. De periode dat ik Norah een kwartier moest laten uitrazen voor we konden trainen is nu voorbij... Ze snapt de oefeningen in de "Debutantengroep" steeds beter en doet de meeste enthousiast. Tenminste, zolang er geen geweldig interessant persoon, geluid of geurtje is...

Wheaten

We wachten op de lentekriebels :-)

   
20/02/17

Gisteren bereikte ons het zo triestige nieuws dat Sabine Perko gestorven is. Een Wheatenlady in hart en nieren die ons zoveel geleerd heeft, eigenaar van Robin (Von der Schonen Lausitz Brian O'Kelly) de beroemde reddingshond die de vader was van onze "N"-pupjes. Wat ben ik trots op de Robin-kids en onze Naughty Norah. Ik mis je Sabine maar je wordt niet vergeten en we proberen jouw visie voort te zetten.

Wheatenlove Norah

Sabine en Norah (6 weken)

   
26/12/16 Het nieuws van vandaag is dat Happy loops is en meestal is Norah er dan niet ver achter!
We plannen een eerste nestje met ons Norah, als alles goed gaat pupjes in februari, maart. Wordt vervolgd!
   
06/01/2015

De jaarwisseling beleefden we deze keer in een mooi vakantiehuis vlak bij zee. Onnodig te zeggen dat de madammen en de baasjes er zich geamuseerd hebben. We hadden 'beire'chance met het weer en dus vele kilometerkes gewandeld, twee tot drie keer per dag naar het strand, Happy en Norah konden hun geluk niet op. Ze waren dan ook doodvermoeid en halen hun slaap ongegeneerd in...
We kregen vele kaartjes en nieuwjaarswensen van baasjes van onze hondjes, en daarmee ook wat nieuws over hun Wheatenkind dat doet ons veel plezier.

De stambomen van onze "O"-pupjes liggen ongeduldig te wachten om ze aan huis te bezorgen. Ook vanuit die richting krijgen we veel geruststellende mails, foto's en soms een vraagje en allen doen ze het uitstekend, heerlijk om horen!

De baasjes van Odette maakten een leuk filmpje op de Wheatenpowerdag, enjoy!

 

 

   
22/08/2015 Vrijdag 14 augustus behaalde Norah haar brevet gehoorzaamheid. Het was eigenlijk geen weer om een hond door te jagen, de regen viel met bakken uit de lucht. Het afwerken van de oefeningen ging niet zo vlot als ik gehoopt had maar toch tevreden met het resultaat. Op naar de volgende!
Onze dwergjes beginnen ons huisje te verlaten en gaan de wijde wereld tegemoet bij hun nieuwe baasjes. Het zal leeg worden volgende week.
   
26/06/15 Op vrijdagavond 26/06 werden de zeven dwergjes van Happy en Duke geboren! Ze zijn allen sterk en mooi, gelijken heel hard op elkaar precies een zevenling. Meer info op de "pups"-pagina!
   
26/06/2015 Vorige week bereikte ons het droevige nieuws dat de papa van ons N-nestje gestorven is. Sabine vroeg me nog te wachten met het bekend te maken tot ze het zelf gepubliceerd had. Ze schreef een aangrijpende tekst over de hoeksteen van de rescue Wheaten legende. Wat zijn we trots en dankbaar een Robin-daughter te hebben!
   
02/05/2015 Op zondag 26 en maandag 27 april had onze Happy in Duitsland een romantische date met Duke Camillo vom Belkerbad. Het vrouwtje was onder de indruk van deze stoere blonde krullebol, naast gezond en mooi bovendien nog een flinke werker! Happy was net als bij onze eerste kennismaking enkele maandjes terug nog steeds even verliefd. Benieuwd of deze ontmoeting eind juni gevolgen zal hebben...
   

09/04/2015

Ons rondje op het groene tapijt op Crufts 2015 is alweer een maand geleden. Wat vliegt de tijd. Alles is heel goed verlopen, de reis heen en terug en ook ons befaamde rondje. Happy heeft heel goed gelopen maar we werden niet geplaatst. Concurrenten waren dan ook niet de minste, de knapste Wheaten terriërs vanuit alle uithoeken van de wereld!

ISWT crufts

Ons Norah is eindelijk loops geworden, we begonnen ons al wat zorgen te maken omdat dat toch wel erg laat is nu. Maar nu toch dus. En zoals we al gedacht hadden, is Happy haar vandaag gevolgd. De hormoontjes gieren hier in het rond! Dat betekent ook geen trainingen meer de eerste weken (we kunnen al die reutjes toch niet het hoofd op hol brengen met onze blonde madammen) en ook wandelen aan de leiband. Wordt vervolgd!

   
16/11/2015

Gisteren voor het eerst met onze Norah op show. Wat een nationale ramp... Alle maniertjes dat we haar op vele showtrainingen aanleerden was onze gekke meid op slag vergeten... In de ring had ze enkel oog voor de toeschouwers, zowel mensen als hondjes. Al die Wheatekes waar ze zo graag mee wou spelen en dan nog zovele andere hondjes die ze nog niet besnuffeld had... Amai. De keurmeester kon het gangwerk gewoon niet bekijken, zelfs na drie rondjes (ipv eentje). In een kort gesprekje vertelde ze me dat dit wel goed komt, blijven trainen... Hetgeen ze wel kon beoordelen was allemaal prima, wij dus toch een beetje content. Maar er is nog werk aan de winkel!
Gelukkig zette mama Happy daarna nog eens haar allerbeste beentje voor en behaalden we het CAC CACIB en het daaraan gepaard gaande en fel begeerde toegangskaartje voor Crufts. Crufts is de grootste hondententoonstelling ter wereld in Birmingham en het is gewoon al een eer om eraan te mogen deelnemen!

   
18/01/2014

 

ISWT

Happy en Robin hebben zes nakomelingen!

De trotse vader! (klik hier voor meer info over Robin)

ISWT Robin

   
   
   
21/11/2013 Happy werd op 17 en 18/11 gedekt. Pups verwacht rond half januari 2014! Meer info bij "Pups".
   
 

Bij het pijnlijke overlijden van een naaste en de daaraan voorafgaande zware maanden van hoop en wanhoop, twijfel en verdriet heeft Happy een nieuwe rol gespeeld. Het is zo dat ze me werkelijk geholpen heeft om deze lastige periode door te komen, en nog. Niet alleen legt ze écht troostend haar kop op mijn schoot als ik aan het huilen ben maar ook de obligate wandelingen en trainingen hielpen me om mijn zinnen te verzetten.

Wheaten Terrier therapiehond

   
   
05/04/2012 Ze zijn er!
   
01/04/2012 58 dagen zwanger, theoretisch kunnen de pupjes vanaf morgen geboren worden. Happy is ongeveer 3.5 kg bijgekomen nu, en heeft een erg spannend rond buikje. Op onze (korte!) wandelingen is ze nog tot een spelletje te verleiden en komt nog zo gracieus als mogelijk op ons toegelopen! Eenmaal thuis is het rusten geblazen. Verder nog geen onrust (die het werpen voorafgaat) te bespeuren, s p a n n e n d.
Irish Soft coated Wheaten Terrier Happy
Ronde buikje van de Wheaten Terrier
   
25/03/2012

51 dagen na de dekking. We zien Happy's buikje groeien, ze krijgt er ook last van. We merken dat ze niet meer zo vlot beweegt als ze wel zou willen, soms wel grappig. Ze moet ook wel vaak plassen, pupjes drukken op de blaas blijkbaar.
Wij zijn er nu alvast volledig klaar voor, werpkist, kamerkennel en puppyhalsbandjes inbegrepen. Nog een kleine twee weken en het is zover...

Vandaag lekker languit in de schaduw!
Wheaten terrier pups

   
11/03/2012 Happy is nu vijf weken zwanger en ongeveer 1 kg aangekomen. Eetlust komt terug en er is al een klein buikje!
Wheaten Terrier puppies
   
19/01/2012 Na een regenachtige winterdag, eindelijk de website online!

 
De reden waarom honden zovele vrienden hebben is omdat ze hun staart bewegen in de plaats van hun tong!
Irish Soft Coated Wheaten Terrier Belgie