Translate

Tafel Tour / Table Tour

 

 


 

Spel uit de jaren 50 uitgebracht in Nederland door Es-ES-ES uit Voorburg. Het kan gespeeld worden van 2 tot 6 spelers. Het spelmechanisme is niet via dobbelstenen, maar de verplaatsing gebeurt aan de hand van kaarten met waarden erop. Het is n van de oudste spellen die dit mechanisme gebruikt. Het speelbord is 50 x 32 cm.

 

Elke speler heeft een ploeg van 2 of 3 renners waarvan 1 de kopman is. Zoals gezegd gebeurt de verplaatsing door het uitspelen van een cijferkaart. De speelvolgorde is de volgorde die de renners op het parcours hebben. Na elke spelbeurt worden de verplaatsingskaarten aangevuld. Er is een voordeel bij in het wiel rijden; de renner die in het wiel rijdt kan volgen met een kaart met een waarde die 1 minder is dan die van de te volgen renner. Bij de ravitaillering kunnen extra kaarten omgeruild worden. Op bepaalde vakjes worden pech- en premiekaarten getrokken.Aan de finish worden punten verdeeld volgens de uitslag. De kopman speelt voor het klassement van de gele trui, daarnaast worden de punten van elke ploeg opgeteld voor het ploegenklassement. Na elke etappe worden er ook prijzen in geld uitbetaald

Bergetappen (met mogelijkheid tot risicos in de afdaling) ,  tijdritten en een klassement voor groene trui en bergen maken het spel compleet.

Het spelbord bevat het parcours van een korte etappe, een lange etappe, een bergetappe, een individuele tijdrit en een ploegentijdrit. Door deze ritten te combineren kunnen zowel kleine als grotere ronden worden verreden.

Voor de volledige handleiding  klik hier  (opslaan als voor download)