Welkom!

Liefste Vijf en Connections,

Dank je om naar mijn website te kijken! Jullie weten alvast mijn motivatie, maar ik heb nog meer in petto voor jullie.

Op de volgende pagina kan je bijvoorbeeld zien welke plekjes in New York ik nog graag zou ontdekken op het gebied van eten en drinken, shopping en sight seeing waarbij de hop on hop off bus goed van pas zal komen.

Nadien stel ik jullie graag voor aan mijn lieve en unieke reisgenoten. Ze zijn niet allemaal vrouwelijk, maar wel allemaal even leuk en belangrijk voor mij. Als afsluiter neem ik jullie virtueel nog even mee naar New York City. Enjoy!

Groetjes, Kirsty

Lijstje

Food & beverages

230 fifthEen rooftop lounge gespot in het programma Checklist (dank je Jan Verheyen!) en ideaal om te gaan klinken op mijn 21e verjaardag.

Street foodIn New York zou de street food heerlijk zijn! Ik kan alvast niet wachten om de verschillende smakelijke kraampjes uit te testen!Tick Tock DinerAmerika staat voor mij synoniem aan een all american diner die pannenkoeken met maple syrup serveert, liefst inclusief rolschaatsende serveersters.

Shopping

TourLaten leiden door een gids! Volledig relaxt kan ik me dan laten verrassen.

Victoria's SecretMust! Elk jaar kijk ik naar de modeshows en hoewel ik geen perfect figuur heb zoals Doutzen Kroes, zou ik toch graag een souvenirtje meenemen uit deze winkel.

FAO SchwarzEen speelgoedwinkel bezoeken blijft steeds leuk en dan is FAO Schwarz de beste keuze in the Big Apple.

Sightseeing

Central Park Cliché, maar wel een must in dit seizoen. Denk maar aan Home Alone 2 en de dame met de duiven, of aan de schaatsbaan in de film Serendipity. Om bij weg te dromen!

Brooklyn Bridge Een brug zoals je ze in België nooit zal vinden: indrukwekkend! Naast ze bewonderen, zou ik hier graag samen met mijn high school sweatheart een slotje bevestigen.

Yankee stadium Baseball is een typisch Amerikaanse sport en welke Belg heeft nu nog nooit gehoord van de Yankees?

Over ons

Kristl

Mijn meest trouwe reisgezel en allerbeste vriendin is mijn mama, Kristl.

Ze is dol op zoetigheid (zoals je kan zien op de foto) en tegelijk altijd op haar lijn aan het letten. Een rasechte vrouw dus!

Waarom zij mee mag naar New York? Omdat zij er al bijna 20 (bijna 21) jaar altijd is voor mij wanneer ik haar nodig heb: in goede en slechte tijden, maar ook om te gaan shoppen of gewoon gezellig naar een romantische komedie te kijken. Haar hotspot? Magnolia Bakery, de hemel voor zoetekauwen!

Over ons

Nathan

Geen vriendin hier, maar wel mijn vriend sinds 2008: een high school sweatheart dus.

Nathan is in vele opzichten een typische man: gepassioneerd door auto’s, computers en fotografie. Gelukkig ook door mij, en daarom zie ik hem zo graag. Waarom hij me mee mag vergezellen naar New York? Omdat hij als pas afgestudeerde nog een laatste reisje verdient, omdat hij nog nooit een verre reis heeft gemaakt en omdat hij mooie foto’s kan nemen om deze unieke reis te vereeuwigen.

Zijn hotspot? Zonder twijfel het top of the rock observation deck om een panoramische foto te nemen.

Over ons

Michaël

Mijn derde reisgezel zou mijn broer zijn, Michaël.

Hij is constant op zoek naar de hipste feestjes en de lekkerste cocktails. Zo overwon hij zijn vliegangst nog maar net door een party trip naar Ibiza. Waarom hij mee zou mogen naar the Big Apple? Omdat we veel te weinig samen dingen doen, omdat hij me de hipste cocktail bars zou vinden en omdat hij iedereen steeds aan het lachen weet te brengen.

Zijn hotspot? Flatiron Lounge, voor het nippen aan een cocktail in retrostijl.

Over ons

Bart

Om de gezinsuitstap compleet te maken moet ook mijn papa, Bart, mee.

Hij is verzot op muziekspelen, zingen in een koor en fietsen. Waarom mag hij mee naar New York? Omdat ik hem wel eens zou willen zien testen hoe veilig fietsen in New York is, omdat hij dringend toe is aan een nieuwe garderobe en omdat hij misschien nog iets kan leren van een gospel koor in Harlem.

Zijn hotspot? Ongetwijfeld de groene oase van Central Park om even tot rust te komen.

Over ons

Kirsty

Last but not least: ikzelf, Kirsty! Een masterstudente communicatiewetenschappen die houdt van reizen, zich vanaf de maand oktober al volop stort op Kerstmis en al jaren droomt van New York.

Een specifieke hotspot kiezen kan ik niet, want het is net het totaalpakket dat me aanspreekt aan New York: een shopaholic worden dankzij de rondleiding, tot rust komen in Central Park, de urban culture opsnuiven in Harlem, de toerist uithangen aan de trekpleisters die de stad rijk is,…

Als ik dan toch een extra keuze moet maken, dan is die gezien mijn studieachtergrond simpel: de New York TV & movie sites van Connections. Daar betaal ik maar al te graag voor bij!

Liefste Vijf & Connections

Naast het vieren van de meest Amerikaanse verjaardag, die van je 21 jaar, heb ik dus geen unieke reden om deze reis te winnen. Ik neem ook geen vijf vriendinnen mee, maar ook wat mannelijk gezelschap voor het nodige tegengewicht.

Op die manier krijgt ook elke televisiekijker wat wils moest de reis uitgezonden worden. Toch ben ik héél gemotiveerd en daarom heb ik niet alleen informatie opgezocht over de topattracties, maar ben ik New York alvast ook eens virtueel gaan verkennen (zie filmpje): hopelijk genieten jullie er evenveel van als ikzelf!

Groetjes,
Kirsty

Filmpje
Foto's onder CC-BY-SA via Lotus Caroll, hom26,Kaysha,Insu Nuzzi,Nicolas Goulet,Nathan Congleton,Araza123, Dan Nguyen.