Willem Bravenboer

 
 
Welkom!

Het onmogelijke kan toch gebeuren: na heel veel jaren (vanaf mijn 9e!) intensief bezig geweest te zijn met alles wat met luchtvaart, en in het bijzonder met vliegtuigmodelbouw te maken had, was de interesse ineens over. Niet zo'n klein beetje, maar echt, helemaal weg!

Ondertussen ben ik wel met iets anders begonnen, ik kwam namelijk een oude liefde tegen waar ik nu heel veel tijd mee doorbreng: de CitroŽn Flat Twin. Oftewel alles wat met de 2CV ("eend") en aanverwante modellen te maken heeft.

Mijn eerste auto was een eend, daar destijds heel wat mee uitgespookt. Maar ja, dan ga je verder en na een paar jaar vind je dat je een nieuwe, grotere auto moet hebben, iedereen kent dat wel. De eerste auto blijft dan nog een herinnering.

En dan, nu alweer een jaar of tien geleden, komt er een Burton op je pad, een grappig autootje, waar je wat meer informatie over gaat zoeken. Blijkt daar een eend "onder te zitten"!

Dus een Burton gebouwd. Omdat we ook nog caravanners zijn moest er een passend kampeermiddel achter deze wagen komen. De bouw hiervan heb ik beschreven op willemsteardrop.nl

Ondertussen heb ik samen met Willem Jr. nog 2 Mehari's, en  zelf nog een compleet nieuwe 2CV gebouwd. Deze was net voor de zomer van 2017 klaar, zodat we op tijd waren voor de 2CV wereldmeeting in Ericeira, bij Lissabon. Daar nog een flinke toer door Spanje en Frankrijk aan vastgeplakt zodat we bij thuiskomst gelijk 7000 km op de teller hadden.

Nu heb ik even voldoende gebouwd. De teardrop krijgt in het voorjaar wat ingrijpend onderhoud zodat we weer op pad kunnen. Want er zijn nog zoveel mooie plekken!
 

      Bijgewerkt op 20 december 2017 
© Willem Bravenboer