Beeldend kunstenaar

Willem Van Bogaert (1950) studeerde eind jaren zestig aan de Academie te Gent en stelde een eerste keer zijn werk tentoon in de toenmalige Lokerse galerie Huize Geertrui (1967). Een tijd werd het stil rond hem maar de passie voor het schilderen en tekenen laaide in de jaren 80 weer op met een tentoonstelling in Kasteel Blauwendael te Waasmunster. Na een reeks kleinere exposities nam hij in 1992 resoluut het besluit voor de schilderkunst te kiezen en werd dat jaar zelfstandig, zeg maar voltijds, kunstenaar.

Grotere tentoonstellingen in binnen- en buitenland volgden van dan af mekaar in sneltreinvaart op. Een greep uit de tentoonstellingen van Willem Van Bogaert: Galeries Beukenhof (Kluisbergen), Gallery Cafmeyer (Knokke-Zoute), Kunst- en Antiekbeurs (Knokke), Kunst- en antiekbeurs Auteuil (Parijs - Frankrijk), Antibes (Frankrijk), Namen, "Classics" (Kortrijk), Lineart (Gent), Campo & Campo (Antwerpen), Galerie Exelmans (Neeroeteren - Maaseik), Galerie La Reserve (Knokke), Galerie Pieter Breughel (Venlo - Nederland), 't Hof te Puttens (Lede), Gemeentemusem Temse, Galerie Esprit (Nederland), Galerie Deurle Dorp (St. Martens latem), Galerie 't Kotje (Brussel), Abdij van Grimbergen in samenwerking met Kiwanis Zaventem waar hij ook een wijnetiket voor ontwierp in een reeks waarvan Rik Poot één van zijn voorgangers was. Ook voor de Stad Lokeren maakte hij verschillende ontwerpen.

Willem Van Bogaert was vertegenwoordigd op Lineart (Gent) in 1992, 1998, 1999, 2000, 2001 en 2002. Ook op Classics (1999), in samenwerking met Galeries Beukenhof, waren werken van hem te zien.
Willem Van Bogaert staat ook vermeld in "Arto" (Biografisch Lexicon Plastische Kunst in Belgie), "De Belgische Beeldende Kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw" van Paul Piron en "Wie is Wie in Vlaanderen" .

In heldere kleuren schildert hij het leven van elke dag waarbij vrouwenfiguren een centrale rol spelen. Vrouwen geschilderd met een breed palet in fel rode en gele tinten. De tekenaar in zijn schilderijen is nooit ver weg. De lijnvoering in zijn schilderwerk blijft altijd zichtbaar tussen de soms dik aangebrachte verflagen. Rechttoe, rechtaan geschilderd zonder franjes, recht voor de raap.
Volgende galeries hebben werk van Willem Van Bogaert in voorraad
Galerie Exelmans
Mail
Auteursrechtelijk beschermd
Copyright Willem Van Bogaert
Galerie Exelmans (Neeroeteren - Maaseik)

't Hof te Puttens (Lede)
Galerie Pieter Breughel (Venlo - Nederland)

Het Torenhuizeke (Lokeren)
Tot 18 januari 2009 stelt Willem Van Bogaert tentoon in het Torenhuizeke. Info: Torenstraat 8, 9160 Lokeren. Tel.: 09.348.72.62
Het Torenhuizeke
Lokeren
"Het is duidelijk dat Willem Van Bogaert een gevoelsmens is, maar men mag gevoel niet verwarren met sentimentaliteit of banaliteit. Zijn kunst straalt een openhartige, eerlijke gevoeligheid uit." Dhr. R. De Cnodder, kunstrecensent, Lid A.I.C.A.