Een West Highland White Terrier
Home
Foto-albums
Puckish Proud
Westie Club
Tips
Gastenboek
De West Highland White Terrier is een sterke hond en ook erg sportief. Hou er rekening mee dat de Westie een echte hond is met zowel karaktereigenschappen van "kleine hondjes" als van terriers. Is lief en aanhankelijk maar neemt niet alles zomaar goedschiks aan. Een hond met pit.

De Westie heeft een dubbele vacht. De bovenvacht bestaat uit hard haar, ongeveer 5 cm lang, vrij van krullen. De ondervacht lijkt op bont en is kort, zacht en dik. Een Westie moet meermaals per jaar getrimd en verzorgd worden door mensen met een uitgebreide kennis terzake.

De oorsprong van het ras ligt in Argyle, Schotland. Het schijnt dat er vroeger witte Schotse Terriers bestonden van waaruit de West Highland White Terrier werd gefokt. Er wordt echter ook gesteld dat de Westie (zoals het ras ook wel genoemd wordt) uit witte Cairn Terriers is ontstaan. Zeker is echter dat vroeger een tweedeling tussen fokkers bestond. De een wilde geen witte hondjes in een nest (vooral omdat deze niet sterk genoeg zouden zijn voor het werk), terwijl anderen juist de gekleurde hondjes niet wilden. Het bleek dat de witte hondjes prima werkers waren op de moeilijk begaanbare rotsen in Schotland. Later werd de Sealyham Terrier ingekruist en onstonden langere hondjes met relatief korte benen.
Barry's eerste foto
Vader Zantana
Barry...
Moeder Yentl
© Willem Van Bogaert
Barry werd geboren in Aartselaar op woensdag 27 November 2002 om 1u.20 en woog 180gr. Moeder is Yentl Puckish Proud en vader Zantana of White Channel.
Laatste update
17/08/04