vrijdag 11 november 2005

Dagelijks een nieuwe Sudoku

Voor de rekenknobbels onder ons:
Hier is je dagelijkse Sudoku.

Posted by wimzjeraar at 13:51
Edited on: vrijdag 11 november 2005 13:54
Categories: links
|

Een bezighoudertje: druk vooral NIET op de rode knop.

't Is nogal druk met de Gazet, daarom al maar dit bezighoudertje (als je het tenminste aandurft om op de knop te klikken ...)

maandag 17 oktober 2005

Boortmeerbeeks nieuws verhuist naar "de Gazet van Boortmeerbeek" online


Gazet van Boortmeerbeek online

Ik heb er een tijdje over gewijfeld en getwijfeld, maar ik vind zelf dat het Boortmeerbeekse nieuws en dito kalender recht heeft op een eigen plaatsje op het web.
Vanaf nu kan je steeds terecht voor alle Boortmeerbeekse nieuws op http://boortmeerbeek.web-log.nl voor alle nieuws en roddels uit Boortmeerbeek, Hever en Schiplaken, sportuitslagen van onze sportclubs en sporters, de activiteitenkalender enz.

Mochten er mensen zijn die zich geroepen voelen om hieraan mee te werken, aarzel vooral niet en laat een mailtje aan "wimzjeraar ad gmail dot com". Ook Boortmeerbeeks nieuws en activiteiten zijn natuurlijk altijd welkom.

Alvast tot daar, maar kom gerust terug op deze blog, waar er (zij het op iets minder regelmatige basis) nog steeds freeware en andere interessante links zullen besproken worden.

maandag 10 oktober 2005

11/11 11-11-11 Quiz Bosuil (Schiplaken)


11-11-11 Quiz Bosuil

Quizzen (of is het nu eigenlijk kwissen?) voor het goede doel: het kan nog.

Op vrijdag 11/11 wordt de 11-11-11 quiz georganiseerd in zaal de Bosuil (Schiplaken) voor de 11.11.11-actie.

Neen, beginuur is niet 11 uur, zoals je misschien had verwacht, maar 8 uur 's avonds...

Ploegen van maximum 4 personen strijden om de eer om voor één dag het slimste team van Schiplaken en omstreken genoemd te mogen worden.

Ik raad je aan zo snel mogelijk in te schrijven, het aantal quiztafels is beperkt. Waar je dat kan vind je op de flyer hiernaast.

En ik heb me wijs laten maken dat er een prijs voorzien is voor elke deelnemende ploeg.

Geen enkele reden dus om er niet te zijn: allen daarheen!

Posted by wimzjeraar at 21:48
Edited on: maandag 10 oktober 2005 22:07
Categories: kalender
|

Zaterdag 5 november: zesde zaklampentocht KWB Boortmeerbeek


KWB

Voor zij die wel houden van een spannende wandeling in het donker: de zesde zaklampentocht van KWB Boortmeerbeek gaat door op zaterdag 5 november 2005. Vertrek aan het KWB chalet "op den Berg" tussen 19:00 en 20:00 in kleine groepjes, onderweg zullen vertellers hun beste beentje voorzetten om u te plezieren .
Na de wandeling kan er nog nagenoten worden met een heksensoepje of een of chocolademelk, inbegrepen in de inschrijvingsprijs van 2 Euro.

Tijdig inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt. Waar je dat kan, vind je op de website van KWB Boortmeerbeek. (Klik door naar 't Bergske).

maandag 03 oktober 2005

NetVibes.com: Je persoonlijke portaalpagina


Volg jij ook het nieuws via RSS-feeds? Dan zou dit wel eens een goede oplossing voor jou kunnen zijn.

Waarschijnlijk heb je meerdere nieuwslezers uitgetest, en die blijken allemaal zowel voor- als nadelen te bieden. Eén nadeel hebben ze echter allemaal: als je niet kunt beschikken over je eigen PC of laptop, kun je je nieuws niet meer volgen.

Online zijn er wel een aantal oplossingen te vinden: Google Personal Page en de MSN startpagina bieden je de mogelijkheid bij hun zoekmachine ook RSS-feeds toe te voegen.
Maar eigenlijk vond ik deze twee wel wat tekort schieten op visueel vlak.

En toen stootte ik op volgende website: www.netvibes.com. Even registreren, en je kan zo je eigen nieuwsfeeds toevoegen op je gepersonaliseerde portaalpagina. En het uiterlijk valt echt wel mee: clean, sober, de feeds openen in een apart venster, waar je kan selecteren of je een bepaald, of alle nieuwsitems van deze feed wil lezen, en van waaruit uiteindelijk de links naar de webpagina kunnen worden aangeklikt.
Voor mij is dit alleszins een aanrader, alhoewel er op dit ogenblik nog geen ondersteuning is voor de Opera-browser noch voor Safari... Hopelijk wordt dit snel in orde gebracht.

NetVibes.com

donderdag 29 september 2005

Opera 8.50: vanaf nu gratis, zonder advertentiebanners !


Opera

Al jarenlang is dit mijn favoriete browser, en ik was eraan gewoon geraakt om een advertentiebanner in beeld te krijgen tijdens het surfen, maar eindelijk is de Opera nu advertentievrij gemaakt. Na de verjaardagsactie, waarbij gratis accounts werden weggegeven gedurende 1 volle dag, een goede overstap naar freeware dus.

De hype rond Firefox ontgaat mij, alhoewel ik deze browser ook met enige regelmaat durf te bezigen. Opera heeft immers al veel langer tabbed browsing, een geïntegreerde zoekfunctie, een ingebouwde pop-up-blocker, en is (met de nieuwe versie 8.50 nóg) veel sneller dan Firefox en Internet Explorer. Maar alhoewel (of juist omdat?) Opera compatibel is met alle webstandaarden, is er geen enkele browser zo streng met het toepassen van die standaarden, dat de geringste foutjes op een webpagina kunnen leiden tot een verschrikkelijke knoeiboel. Hiermee leer je de ware webmaster kennen...

Nu ja, alle programma's hebben hun minpunten, maar voor Opera kan ik buiten die 'strengheid' eigenlijk niets aanhalen. En dan heb ik nog niet gesproken van de ingebouwde e-mailclient, de bit-torrent toepassing, de de zoomfunctie, de nieuwslezer, enz....

Aan jullie dus om uit te proberen, download alvast vanaf de Opera-website, of lees het Opera-artikel op ZDNet.be om nog meer te weten te komen.

vrijdag 23 september 2005

Rock Schiplaken 2005 (2)


Soms zegt 1 affiche meer dan pakweg 250 woorden (zie Rock Schiplaken 2005 - mijn vorige blog), en dus: hier is ie dan, de affiche van Rock Schiplaken 2005.


Rock Schiplaken 2005

Maar als je meer te weten wil komen over de aantredende groepen, check dan toch de vorige blog.

donderdag 22 september 2005

7/10 Rock Schiplaken 2


tOogpunt Op vrijdag 7 oktober 2005 slaan de Bosuilfeesten en Jeugdhuis tOogunt vzw de handen in elkaar voor de tweede editie van Rock Schiplaken, een rockfestival(letje).
Voor 3 luttele Eurookes mag je er al binnen.
De deuren openen om 19u30. Wie voor 20u aanwezig is krijgt bovendien één gratis drankbonnetje.

Volgende groepen zullen in "den Bosuil" (Boortmeerbeek-Schiplaken) het beste van zichzelf geven:

n3kst 20u00 N3kst (users.telenet.be/n3kst )

N3kst is een rockend kwartet uit Kampenhout. Reeds in april 2001 was deze band de grootste hype op het fee podium van tOogpunt, waar ze één jaar later zelfs de publieksprijs wegkaapten met snelle sterk melodieuze punkrock en de nodige dosis humor en creativiteit. Na vele omzwervingen staan ze nu terug op een tOogpunt podium, vastberaden om er een flinke lap op te geven.

Sum.of.a.KIND 21u15 SUM.of.a.KIND (www.soak.tk)

SUM.of.a.KIND is een gedeeltelijk Boortmeerbeekse drieledige powerrockband. In 2003 wonnen ze op het tOogpunt Free Podium alles wat er te winnen viel, waarna ze onderandere ook op Maanrock in Mechelen aan de slag mochten. Vandaag staan ze op Rock schiplaken, waar ze u zullen verwennen met een portie fun, pompend geblaas en rockaholic vibes... Kortom lekker strakke actieve powerrock waarbij het nog steeds om de felbegeerde kick draait.

Blunt 22u45 Blunt (www.bluntfolkrock.be)

Bot, direct en recht voor de raap. Dat is de letterlijke vertaling van 'Blunt' en dat is dan ook wat deze West-Vlaamse groep wil zijn. Een groep die zonder omwegen stevige folkrock brengt. Dit jaar weren ze één van de revelaties op het Folkfestival van Dranouter. Vandaag brengen ze hun mengeling van eigen nummers, bewerkte traditionals en Ierse jigs met een hoog spring- en dansgehalte naar Rock Schiplaken. Niet te missen.

Pagina en Plant en't Kollektief. 00u30 Pagina & Plant en 't Kollektief (www.paginaenplant.tk)

Vorig jaar mochten ze Rock Schiplaken reeds afsluiten. Het werd een immens succes en daarom mogen ze het dit jaar nog eens overdoen. Voor de enkeling die er voirg jaar niet bij kon zijn: Pagina & Plant en 't Kollektief is een groep proper gewassen jongelui die elkaar gevonden hebben in de muzien. Niks speciaals zegt u, maar behoed vrouw en kind toch maar voor perverse rock 'n roll. U wordt namelijk omver geblazen door een afwisselende mix van bekende muziekjes van de jaren '70 tot nu. U krijgt gevarieerde kost: flower-power, classic rock, pop, folk, kleinkunst en new-wave, gekruid met eigen ingrediënten als doedelzak, accordeon en viool en geserveerd met een frisse pint. Volksvermaak. Niet meer, maar zeker niet minder.


Alle info vindt u ook op www.tOogpunt.be.

(met dank aan de schrijver van dienst op de activiteitenkalender van de website van de gemeente Boortmeerbeek)

maandag 19 september 2005

Beker Van Vlaanderen Atletiek Pupillen en Miniemen (Ninove)


Eeindelijk was het dan zover. Zaterdagmorgen 17 september mochten we weer eens vroeg uit te veren, omdat Ward en Ine erop uit waren de ROBA-clubkleuren te verdedigen op het Vlaamse clubkampioenschap. De Roba-delegatie was alvast blij dat ze erbij mocht zijn , en dit zowel bij de meisjes als bij de jongens. Deze eer is trouwens slechts weggelegd voor de 12 beste Vlaamse clubs die zich in mei reeds door de kwalificaties worstelden.

En onze jongens en meisjes hebben hun uiterste best gedaan:
de jongens eindigden op een mooie negende plaats,
terwijl de meisjes op slechts anderhalf puntje van het podium eindigden, een prachtige vierde plaats dus.


ROBA tijdens de Beker van Vlaanderen
Een deel van de Roba delegatie op de BVV pupillen en miniemen.

Een opstekertje nog zo laat op het seizoen voor onze kids: Ine verbeterde haat persoonlijke record op het verspringen met meer dan 30 cm, en kwam uit op 3.97 m, terwijl Ward samen met Ward Stynen, Andreas Vranken en Jeroen Vandenwyngaerd het ROBA-clubrecord op de 4 x 80 m aan flarden liep met een tijd van 42,63 sec .
De volledige uitslag kan je nalezen op de website van VITA Ninove.

Een woordje van dank aan allen die erbij waren: trainers, atleten en natuurlijk ook de supporters!

zondag 18 september 2005

't Lenske: 9e Foto- en Diasalon

Foto- en Diakring 't Lenske verwelkomt u graag op haar

9e Foto- en Diasalon

Vrijdag 30 september
vanaf 20u
diareeksen om 20u15

Zaterdag 1 Oktober van 13u tot 21u
diareeksen om 14u30 - 16u00 - 17u30 - 19u00

Zondag 2 Oktober
van 10u tot 19u
diareeksen om 11u - 13u - 14u - 15u - 16u - 17u - 18u

Met een selectie van meer dan 200 foto's en dia's, waaronder verscheidene nationale prijzen en aanvaardingen!

Waar?
In het cultuurhuis 'De oude Pastorie' Ravesteinstraat, Hever


Meer info op de website van Foto- en Diakring 't Lenske.

vrijdag 16 september 2005

Feest 40 jaar Reynaers - OpenBedrijvendag 2/10


Reynaers Dat Reynaers naast een reputatie van hard werken ook een reputatie van spetterende personeelsfeesten heeft, is genoegzaam bekend bij diegenen die er al ettelijke jaren "hun broek verslijten", de anciens dus.

En omdat dit jaar Reynaers ook nog eens 40 jaar bestond, waren de verwachtingen dus ook hooggespannen voor deze editie.

Vrijdag 9 september was het dan zover, vanaf 7 uur werden we verwacht in het Reynaers Institute voor het welkomsaperitief, waarna een (uitstekend) walking dinner onze energie op peil bracht om tot laat in de uren door te gaan op de muziek van Sandrine en de discobar. Aan de pianobar liet ook Bert Gooris zich niet onbetuigd. Kortom, de verwachtingen werden zeker overtroffen.

personeelsfeest 40 jaar reynaers

Meer foto's kan je trouwens terugvinden op de Reynaers feestlink.

Verder kan ik de gelegenheid ook niet laten voorbijgaan om "reclame" te maken voor de Open Bedrijvendag, je bent bij ons welkom op zondag 2 oktober tussen 10:00 en 17:00 uur.

Allen daarheen dus ...

zondag 11 september 2005

18/09 9de Herfstjogging Boortmeerbeek

Boortmeerbeek

Voor de sportievelingen onder ons:

De 9e editie van de herfstjogging ingericht door de Sportraad, in samenwerking met joggingclub Icarus, belooft ook dit jaar weer een succes te worden. Dat belooft ons alleszins de sportraad.

Inschrijven: vanaf 13:30 aan de sporthal van Boortmeerbeek.

Afstanden: 3,5 - 7 en 10,5 km.Kinderjogging 750 meter.

Vertrek: vanaf 15 uur.

Meer info kan je alleszins vinden op deze link.

Update 19/9: De uitslagen vind je hier terug.

Posted by wimzjeraar at 22:46
Edited on: maandag 19 september 2005 21:56
Categories: kalender
|

woensdag 07 september 2005

17/09 Kampvuur Scouts Boortmeerbeek


Kampvuur

Naar aloude traditie start het werkjaar van de scouts van Boortmeerbeek met het kampvuur.

Vanaf 19:00 uur ben je welkom voor een hapje en een drankje, terwijl de scouts voor de nodige ambiance zullen zorgen met een live-optreden van enkele (ex-)leden. Ondertussen geniet je ook nog van de warmte van een groots kampvuur.

Wanneer?
Zaterdag 17 september 2005 vanaf 19:00.

Waar?
Aan de scoutslokalen op den Berg (Schoubroekstraat) Boortmeerbeek.

Meer info?
Op de website van de scouts van Boortmeerbeek, van zodra Willem Webmaster klaar is met de nieuwe lay-out en updates...

Iedereen welkom!

maandag 05 september 2005

10 & 11 september: Open-Dorp-Dagen Boortmeerbeek (i.s.m. Studio's Amusement)


Boortmeerbeek Voor het derde jaar op rij organiseert de gemeente Boortmeerbeek, in samenwerking met Studio's Amusement (bekend van de VTM-programma's Familie, Spoed en Zone Stad) de open-dorp-dagen. Tienduizenden fans zullen ook dit jaar weer van de partij zijn op 10 en 11 september om hun idolen te ontmoeten. Nieuw dit jaar is dat buiten de Familie-acteurs, ook de acteurs van Spoed en Zone Stad zullen aantreden. (al moet ik toegeven dat dit voor mij allemaal, ook die van Familie, nobele onbekenden zijn, maar soit ...)

En wat valt er nu allemaal te beleven?

Vrijdag 11 september

tOogpunt Open Air, gratis openluchtfestival op de Dorpplaats van Boortmeerbeek. Meer info vind je hier.

Zaterdag 10 september

 • 14:00 Dorpplaats:Officiële Opening
 • 14:00 - 17:00 Podium Dorpplaats: Bobby Setter (verrassingsgasten mogelijk)
 • 15:00 Gemeentehuis: Vedettenparade met de acteurs van VTM-series Familie, Spoed en Zone Stad. De parade zal enkele toerekes rond de kerk lopen....
 • 17:30 Podium Dorpplaats: Papa Chico en zijn kinderhalfuurtje
 • 19:00 - 20:00 Podium Dorpplaats: Schlagerfestival: schlagers gebracht door enkele acteurs, en als 'verrassings'-gasten o.a. Laura Lynn en Vader Abraham.
 • 20:30 - 22:00 de 'Familie-band', gevolgd door een liveoptreden van de ROMEO'S
 • 22:00 Dorpplaats: spetterend vuurwerk, verzorgd door Marc Lefeber van de befaamde Hendrick-fabriek.

Doorlopend: in de straten: animatie met clowns, ballonartiesten, springkastelen, paardenmolens en tal van kermisattracties.

Doorlopend tot 18:30: bezoeken aan de studio's van 'Familie' en 'Spoed', kledingverkoop met kledij uit deze reeksen in Studio 4, en van 16 tot 18 uur café chantant op het Fonteinplein aan de Studio's.

Zondag 11 september

 • 12:00 Dorpsplein:Officiële Opening - Liveoptrede Dr.Fred & The Medicine Men
 • 14:00 - 17:00 Podium Dorpplaats: Bobby Setter met mogelijk enkele Star Academy-artiesten als verrassingsact.
 • 14:00 Gemeentehuis: Start Vedettenparade
 • 16:30 Podium Dorpplaats: Papa Chico
 • 18:00 - 19:00 Voetbalplein KRC Boortmeerbeek: Voetbalwedstrijd tussen acteurs uit de bekende TV-reeksen tegen leden van het gemeentebestuur en schepencollege van Boortmeerbeek. Scheidsrechter: Jean-Marie Pfaff.
 • 19:00 Afsluiting, bekendmaking van de opbrengst die naar aloude traditie naar een Goed Doel gaat.

Doorlopend: in de straten: animatie met clowns, ballonartiesten, springkastelen, paardenmolens en tal van kermisattracties.

Doorlopend tot 17:30: bezoeken aan de studio's van 'Familie' en 'Spoed', kledingverkoop met kledij uit deze reeksen in Studio 4, en van 15 tot 17 uur café chantant op het Fonteinplein aan de Studio's.