Windmolens

lichtervelde-Wingene

Vrijgeweid Damplasstraat

Uitzicht

geen windmolens in Lichtervelde-Wingene

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Buurtbewoners uit Lichtervelde en Wingene slaan de handen in elkaar. Ze richten een buurtcomité op nadat bekend werd dat er in het landelijk gebied 'het Vrijgeweid' twee windmolens zouden worden gebouwd. Invoering van hernieuwbare energiebronnen mag immers niet ten koste gaan van de levenskwaliteit, veiligheid en gezondheid van de omwonenden.

De buurtbewoners benadrukken wel dat ze in geen geval negatief staan tegenover hernieuwbare energie.
Ze willen met hun acties vooral waarschuwen voor de impact van het plaatsen van de molens zo dicht bij woongebied en de bewoners op basis van correcte informatie hun mening over het project laten vormen.

De nadelige gevolgen van windmolens op zulke korte afstand tot woningen worden door de projectontwikkelaars doorgaans immers erg geminimaliseerd. Ondanks de vele wetenschappelijke studies omtrent de voorliggende problematiek en wetgeving in andere ons omringende landen. Zo mag een windmolen in Duitsland pas op 1500m van de dichtst bijzijnde woning worden geplaatst.

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen !!!

overzicht info website

Bij de rubriek nieuws kunt u alle communicatie van het buurtcomité meevolgen!

Bij inplanting krijgt u informatie over waar men de windmolens precies zou plaatsen.

Bij argumentatie vindt u de argumenteren en bezorgdheden bij plaatsen van de windmolens op die plaats.

Wilt u zelf ook iets doen, u kan ons steunen door het ondertekenen van de petitie of zelf uw eigen bezwaren te uiten. Meer info vindt u bij steun.

De bezwaarschriften vindt u bij bezwaarschrift terug.

Ten slotte kan u bij links verschillende wetenschappelijke studies, artikels en filmpjes terugvinden waar we in deze website naar verwijzen.

Contact

0478/285 668

Bezwaarschrift

binnenkort online

Links

Facebookpagina