nothing

News

2015

Editie 2016

Beste muziekliefhebbers,

Binnenbkort hier de eerste namen voor WizzFest 2016

Dear Music Lover,

Soon we will announce the first names for WizzFest 2016


News

2014

Editie 2014

Beste muziekliefhebbers,

Na 2 edities met zomerse temperaturen, kregen we er vorig jaar eentje met een heuse blizzard. Nu ja, sneeuw op WizzFest, het was eens iets anders! Laat ons hopen dat we dit keer ons jaarlijkse feestje in de gemeentelijke feestzaal van Lotenhulle bij iets vrolijkere temperaturen kunnen vieren!

Na de monsteraffiche van vorig jaar was het eventjes ferm brainstormen, maar we hebben wederom 10 schitterende bands weten te strikken. Naast enkele getrouwen die terug keren, zijn er uiteraard ook enkele nieuwelingen. Verder werd voor deze editie de hand es ferm in eigen boezem gestoken en we hebben ditmaal maar liefst vijf bands van eigen bodem voor jullie.De eerste band begint om 14u en de deuren gaan zoals gebruikelijk een uurtje vroeger open! Na de headliner hebben we deze keer ook nog een heuse afterparty in petto met de beste Motörhead tribute band van 't land: Mörehead!

De kaarten zijn sedert 1 november beschikbaar in voorverkoop aan 10 euro per stuk en ze vliegen de deur uit! De trouwe bezoeker weten dat de vorige drie edities van voordien waren uitverkocht, dus wacht niet te lang! Kaarten kun je aanvragen / reserveren door een mailtje te sturen naar wizzfest.tickets@telenet.be of sms ticket met vermelding van naam naar +32 476 31 99 19 of je kan ze ook komen afhalen in de Breestraat nr.3 te 9880 Lotenhulle na 19u. Afspraak 22 maart te Lotenhulle, laat ons er terug samen een heugelijk en muzikaal feestje van maken.

C-ya \M/

Mr. Hell

Line-up 2014

14.00 FleXanT

FleXanT... doorzettingsvermogen..., never surrender..., allemaal zaken waar deze band voor staat en die deze band tekent. Na hun sterke start in 2009 waarin de eerste songs werden geschreven kende de band wat terugval doordat er maar moeilijk een bassist en drummer werd gevonden en de line-up wisselend werd. In 2011 werden de eerste gigs genoteerd van deze Belgische melodieuze death/thrash metal band en tot nu toe werkt de band zich uit de naad om de reputatie sterk te houden. Ondertussen is alles al zover gevorderd dat de eerste full album genaamd "Dark sides of Humanity" het levenslicht heeft gezien. Dit album en meer wordt op ons losgelaten tijdens het WizzFest optreden. Hun ambitie kan alle steun gebruiken. Luister en zie want FleXanT kills!
facebook.com/FLEXANT
Guy

15.00 Patriarch

Mogen wij u voorstellen, Patriarch , wellicht een van de meest ondergewaardeerde metalbands uit het land. In 1983 opgericht, toen nog onder de naam Pariah om in 1988 de naam om te dopen in Patriarch. De band bracht indertijd 2 prachtige langspelers ("Prophecy" 1990 en "World Within Worlds" 1993) uit via het Shark label (wie kent dat nog!?) De latere cd's en demo cd's volgden in eigen beheer, de band is ondanks vele line-up wissels eigenlijk nooit helemaal weg geweest en bandleider gitarist Fred Mylemans is een echte doorbijter die volop in zijn droom blijft geloven! Onlangs brachten ze nog "The Red Chord" demo cd uit die de voorloper moet worden voor het spoedig te verschijnen nieuwe album! Qua stijl zouden wij deze band graag omschrijven als technische metal met Nevermore (RIP?) als een van de voornaamste invloeden.
facebook.com/PatriarcHMetalband
Nico

16.00 Azylya

Azylya werd in 2009 opgericht te Brussel, het vijftal onder leiding van de knappe frontvrouwe Jamie-Lee heeft sinds hun ontstaan al een EP "Thanatos Insanity" (2011) en de full length "Sweet Cerebral Destruction" (2013) uitgebracht! Hun muziek is een combinatie van death metal met gothic. Jamie-Lee's engelachtige zang gaat hier en daar gepaard met brute death grunts. De band kende in het verleden al geruime line-up wissels, doch de huidige bezetting houdt nu toch al een tijdje stand. Na diverse concerten in het Waalse vorig jaar, waren ze in 2013 ook nog te gast op het befaamde Metal Female Voices fest. En nu mogen we ze verwelkomen te Lotenhulle, en als we ons niet vergissen is Azylya de eerste gothic band op WizzFest!
www.azylya.com
Nico

17.00 Fantasist

UK's meest plezante en meest geschifte band komt terug naar WizzFest! De prettig gestoorde kerels van Fantasist stonden in 2012 ook al eens op het festival. Het trio weet steeds zonder moeite een glimlach op je gezicht te toveren en je daarnaast ook nog eens te verbazen met hun muzikale kunnen! Een tijdje terug brachten ze nog hun tweede titelloze langspeler uit! Hiervoor maakten ze vorig jaar ook al eens een overstap met veel hilarische momenten en toestanden tot gevolg, je moet er hun facebook maar eens op naslaan! Feit is dat de heren uit Manchester gek zijn op ons Belgenlandje en of dat nu aan het bier of aan het publiek ligt... wie zal het zeggen!? Feit is: de set van Fantasist is iets dat je niet mag missen! Vergeet ook hun leuke videoclip "Thump" niet te checken! Funky, crazy, groovy = FANTASIST!!!
www.facebook.com/fantasistmusic
Nico

18.00 Babylon Fire

Vorig jaar vielen ze nog in om de doomsters van Core Of Nation te vervangen die verstek gaven, en dat deden ze met verve! Dit viertal uit Manchester was voor velen een aangename verrassing, getuige hiervan was de vele merch die over de verkoopstafel ging met enkele uitverkochte sizes als gevolg! Ondertussen hebben Babylon Fire de overstap naar ons Belgenlandje nog verscheidene keren gemaakt en ze waren meer dan bereid om nog eens langs te komen! Want als we de heren mogen geloven zijn ze naast ons Belgisch bier ook verzot op het Belgische publiek! Maak jullie borst maar nat voor een lekkere portie stevige metal! En voor wie de band nog niet kent: vergeet zeker hun de debuut "Dark Horizons" niet te checken!
www.facebook.com/babylonfire
Nico

19.00 Sweet Taste

Als de sfeer van de seventies uw muzikale voorkeur bepaalt, als bluesy rock 'n' roll u wild maakt, als er al eens een funky loopje mag bijzitten, dan zorgt u best dat u op tijd komt voor dit zoet smakende viertal uit Belfast, Noord Ierland. Het is niet voor niets dat ze hun eerste ep'tje "Hit the spot" genoemd hebben. Volgens berichten die ons van over 'Het Kanaal' bereiken, gaat dit ook live van het podium knallen. Up The Irish!
www.facebook.com/sweettasteband
Pow

20.00 Fireforce

Een paar jaar geleden opgericht door 2 (ex) leden van Double Diamond, wist Fireforce zich toch al redelijk snel te laten opmerken in de Belgische metal scene. Het vijftal brengt ons lekkere en onvervalste heavy metal in de trant zoals enkele helden van weleer dat deden, met veel enthousiasme en een glimlach! Hun debuut "March On" is een brok pure metal en staat bol van de knallers. Hun tweede langspeler staat in de peilers voor een release ergens in 2014, dus wie weet krijgen we daar deze avond al een voorproefje van!? Bang that head!!!
fireforceband.com
Nico

21.00 Wizz Wizzard

Wizz Wizzard is allang geen onbekende meer, want wie WizzFest zegt, zegt ook Wizz Wizzard! Eind 2013 kwam het schokkende nieuws dat beide gitaristen de band zouden verlaten. Een zeer jammere zaak, maar 'the show must go on'... Wel, voor WizzFest 2014 kunnen we met trots melden dat Wizz Wizzard Mk 2 er voor de eerste maal live aan het werk te zien zal zijn. Er zijn 2 nieuwe snarenplukkers gevonden en er wordt ondertussen hard gewerkt aan nieuw materiaal voor een tweede langspeler. Verwacht voor deze avond alvast enkele songs uit het debuut "Tears From The Moon" aangevuld met wat nieuw materiaal. Maak je klaar voor een potje lekkere, onvervalste old school hard rock / heavy metal. We zijn alvast reuze benieuwd hoe de nieuwe gitaristen hun vuurdoop zullen ondergaan.
www.wizzard-rock.be
Nico

22.00 Exit State

Deze jongens uit Lancashire in het noorden van Engeland hebben al geen gps meer nodig om in Lotenhulle te geraken. Het is immers de derde keer dat ze op deze lokatie staan (WizzFest en Halloween Ball). Trouwens, frontman Roy Bright zit aan zijn derde drummer, zijn derde gitarist, ze hebben hun derde plaat uit ("Let's see it all"). Al die derdes kan geen toeval zijn, dit gaat zeker de goeie keer worden! Breng een helm mee, want ditmaal gaat het dak er echt af...
facebook.com/exitstateband
Pow

23.00 SandStone

Ierland, land van Kelten en het donkerbruine en bittere Guinness, brengt ons uit Derry een een melodieuze prog/ power metal band genaamd SandStone. Bruce Dickinson bracht de band nog volop lof toen hun "Purging the past" in 2009 vrijkwam. Vorig jaar jaar brachten ze hun vierde langspeler "Delta Viridian" uit, een heus meesterwerkje! In 2012 nog als special guest van Ripper Owens door Europa, vanavond op WizzFest als headliner waar ze trouwens hun eerste DVD zullen opnemen.
www.sandstonerocks.com
Guy

00.15 Afterparty met Mörehead2013

June 6:
First band announcements: SWEET TASTE (irl), FIREFORCE (b), AZYLYA (b) ,EXITE STATE (uk )

6 juni:
Aankondiging eerste namen: SWEET TASTE (irl), FIREFORCE (b), AZYLYA (b) ,EXITE STATE (uk )

March 5:
Sadly, Core of Nation had to withdraw from WizzFest but we're very excited to announce their place is taken by the most excellent Babylon Fire !!!!

February 7:
On friday, March 22, De Verlichte Geest and Cafe Elpee are organizing a WizzFest Pre Party.

January 27:
This year a full DVD will be recorded for Shadowkeep and Absolva.

5 maart:
Helaas heeft Core of Nation afgezegd voor WizzFest. Met enige trots kunnen we jullie wel melden dat hun plaats wordt ingenomen door het exelente Babylon Fire !!!!

7 februari:
Op vrijdag 22 maart organiseren De Verlichte Geest en Cafe Elpee een WizzFest Pre Party.

27 januari:
Dit jaar wordt er voor Shadowkeep en Absolva een full DVD opgenomen.


Top Video