Welkom op de Website van Badmintonclub WOBAD


Webmaster

 


WOBAD
Wezembeek-Oppem Badmintonclub
Deze site wordt best bekeken op 1024 x 768 pixels
info@wobad.be

 

6. Verslag herencompetitie 2010

Traditioneel begon de herenploeg slecht aan het competitieseizoen in 2e provinciale en we verloren punten tegen zwakkere ploegen. We rekenden er dan ook op om in de terugronde revanche te nemen, net zoals in vorige jaren. Helaas kregen we dan te kampen met verschillende blessures (Sven, Agus, ...) en we konden onze achterstand niet meer ophalen. Er is even getwijfeld over het voortbestaan van het team, maar uiteindelijk bleek er toch voldoende animo om samen verder te spelen in 2011. Sven heeft helaas onze club verlaten en de kritische massa van het team is klein geworden.
Maar er zijn ook al verscheidene nieuwe spelers komen trainen en hopelijk komt één van hen ons binnenkort versterken. Ook doorstroming van de jeugdspelers zoals Jeremy, en de mogelijke terugkeer van sterke spelers zoals Toine zullen ongetwijfeld een nieuwe impuls aan het team geven. .We rekenen er op dat we volgend seizoen kampioen spelen en terugkeren naar 2e provinciale, waar we thuis horen. (Luc)

5. Uitslag herencompetitie 2009


Nieuwkomer Dijlevallei liet zich onmiddellijk gelden en ging dit jaar met de trofee lopen.
Toch een klein applausje voor onze mannen, met 10 punten haalden ze de vierde plek en lieten ze gevestigde waarden als Opwijk, Drop en Merchtem achter zich.
Proficiat !

http://www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=24881&draw=4

 

4. Uitslag herencompetitie 2008


Met kleppers als Opwijk, Anderlecht, Drop, W&L en Brussels mogen we trots zijn dat Wobad gestrand is op de derde plek ! Met een gelijk aantal punten (12) maar net iéts meer games in het voordeel vinden we Opwijk op de tweede plaats.
Hekkensluiter dit jaar is W&L met 6 punten.

Gedetailleerde verslagen kan je hier terugvinden:

http://www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=A013341E-BD34-44AF-B4CA-3C45F2455452&draw=5

 

3. Start van de dubbelcompetitie

 

De dubbelcompetitie is van start gegaan en beide ploegen zijn al in aktie getreden. De dames hebben thuis gewonnen met 5-3 tegen Dijlevallei waarin Nancy voor het verlossende punt zorgde na de spannende eerder gespeelde wedstrijden. Proficiat dames, goede start.

De heren gingen op visite in Dilbeek waar ze met een droge 0-8 ontvangen werden. We hebben er toch plezier aan beleefd en toffe matchen gespeeld en die droge 0-8 werd later goed gecompenseerd met nen dobbele dobbele palm.

 

2. Competitie: Wolvertem - Wobad


Bijna in de verkeerde zaal, maar toch gelukkig nog wat te vroeg aangekomen om wat op te kunnen warmen.  Letterlijk dan, de zaal was beeeeerekoud.  De damesdubbel, moesten we allevier lichtjes blozend achteraf toegeven, trok op niet al te veel.  Kaderpluimen, half terrein clearkes, netpluimen,… In de derde set werden we allevier letterlijk en figuurlijk wat warm en dit leverde hier en daar wel nog mooie punten van beide kanten op.  Foutenlast lichtjes hoger bij Wolvertem, 0-1.  De heren van Wolvertem hadden duidelijk geen last van koude ba… eum pluimen, en droogden Sven en Luc af met tweemaal 11 punten.  Hop naar enkels met een voorlopige 1-1 stand.  

Sven mocht als eerste zijn tanden zetten in Arne *ik speel graag met shuttles van kl****clubs* Philips.  Een bikkelharde strijd volgde: de eerste set werd nipt door Sven gewonnen met 19-21, de tweede idem dito maar door Arne.  In een vreselijk spannende derde set moest Arne uiteindelijk het onderspit delven met 18 punten.  Een topprestatie van Sven.  Een kus van de juf en een bank vooruit !  1-2

De match van Luc en Pieter daarentegen was niet zo spannend.  Pieter won vlotjes, 2-2.

Nancy mocht deze keer haar tanden in Kelsey zetten.   Hap hap, een trainingssessieke op één been clear/drop/cross voor Nancy, 2-3. 

Els liet ons uiteindelijk wat langer in spanning.  Eerste set verloren, dus er was maar één optie: voor een driesetter gaan !  Met 22-24  en 20-22 werd er dan ook vriendelijk op ons verzoek ingegaan.  Een puike prestatie van beide meiden, 2-4.

Nog één puntje ergens rapen was dus de boodschap.  In de eerste mix, Nancy en Luc, werden er alvast geen cadeaukes uitgedeeld: 3-4.  In de tweede mix (Sofie en Sven) daarentegen gelukkig wel.  Een zeer spannende eerste set, gevolgd door winst in een iets minder spannende (maar wel leuke) set, 3-5 winst voor Wobad.

Een FANTASTISCHE douche later, gevolgd door een lekker rondje schuimend nat zonder oorwurmen in de buurt en hopla, we konden weer tevreden naar huis keren.

Proficiat aan iedereen !

(sdr, 03-12-06)

1. Competitie: Wobad - Kampenhout

Kill or be killed

Het beloofde een spannende avond te worden… Maar liefst 3 ‘sterspelers’ (ahum :-)) zaten nog een twintigtal minuten voor de aanvang van de competitie vast op het tornooi van Kraainem.  Reden: 2 finales, mix in C1 en dubbel dames in B2 en het daaraan gekoppelde uitkiezen van cadeaukes.  Allebei trouwens nipt verloren in drie sets, was dit misschien een voorbode wat ons nog te wachten ging staan…? Vermoeid keerden we terug naar onze sporthal waar onze vrienden van Kampenhout op ons wachtten.  

koekskesNa het verorberen van ons avondmaal (één pétit prince koekske, een extra koek kon verdiend worden na elke gewonnen match), besloten we ons letterlijk en figuurlijk ‘te smijten’ voor de dubbels.

Sven en Luc wonnen van Yves en Wout, na twee zeer spannende sets, de derde set. 
Els en Sofie wonnen van Jessica en Afliana, na twee zeer spannende sets, de derde set niptekes met 25-23. 

Score 2-0 voor Wobad dus ondertussen én een koekske verdiend.
Bij de enkels was de ene match al wat spannender dan de andere.  Sven had nog voldoende energie over om Wout aan te pakken in twee sets. 3-0.  Yves pakte Luc dan weer aan in twee sets, 3-1. Nancy besloot er dan maar ook voor te gaan en na een zéér spannende eerste set (27-25 !) volgde de tweede al gauw.  4-1.  Els verloor vervolgens niptekes van Jessica (17-21, 23-25), beide dames hebben het beste van zichzelf gegeven ! Chapeau voor alletwee en 4-2 ondertussen.  Nog geen winst, niet zoveel energie over én dreigende dijbeen- en voetkrampen…spannend.
Broer en zus tegen ‘Scheetie’ Yves (grapje ! ;-) ) en Cindy.  Na zich toch nog dapper geweerd te hebben, verloren Luc en Nancy de wedstrijd in een ….rarara….derde set. 4-3.
Ook bij de laatste, en dus beslissende wedstrijd, werd het een driesetter.  Winst voor….Wobad ! 5-3 !

(sdr, 27-11-06)