Welkom op de Website van Badmintonclub WOBAD


Webmaster

 


WOBAD
Wezembeek-Oppem Badmintonclub
Deze site wordt best bekeken op 1024 x 768 pixels
info@wobad.be

Info

1 - Historiek


In 1978 besloten een paar vrienden, die badminton speelden aan de VUB, om een club op te richten in Wezembeek-Oppem. We startten met een 30-tal leden/vrienden in de sporthal van het Heilig-Hart College. Iedereen volgde initiatie, zodat we de basistechnieken onder de knie kregen. Begin jaren '80 zijn we gestart met jeugdtrainingen. Het aantal spelers groeide elk jaar. De club barstte uit haar voegen en de bouw van de sporthal in Wezembeek-Oppem kwam net op tijd. Meer dan 100 leden kregen in de sporthal meer speelruimte. We konden zelfs met verschillende competitieploegen spelen.

Echter op 22 april 1993 ging de sporthal in rook op en moest de club uitwijken naar de sporthal van de landmacht in Duisburg. Daardoor verloor de club vele leden. Bij de opening van de nieuwe sporthal op 11 september 1998 zijn we terug van start gegaan en zijn we nu nog steeds in volle groei.


2 - Het heden


Vandaag zijn we een toffe club met ongeveer een 100tal leden. Deze bestaan voor de helft uit jeugdspelers die op woensdagavond initiatie krijgen van Nancy, Sofie, Milou en Jeremy.

Verder hebben we de recreanten die vooral op woensdagavond de sporthal onveilig maken. Dit gebeurt zowel op de velden als nadien in de cafetaria.