Historiek

 

Historiek

Na een jaar wonen op een appartement in Leuven, werd het gemis naar een viervoeter steeds groter. Op ons appartement waren huisdieren niet toegelaten. Ook al hadden we de kat van de buren half geadopteerd, het was toch niet hetzelfde. 

Stilaan zochten we naar ons eigen optrekje. Een huis met een tuin, liefst in de kempen. Zo kwamen we aan ons huidig huis in Geel. Zodra de voorverkoop rond was, startte de zoektocht naar een hond. Een kat werd overwogen, maar tamelijk snel afgeblazen aangezien deze niet mee op reis zou kunnen. 

We hebben ongeveer half België rondgereden. Van grootkennels die pronkten met het aantal verschillende rassen dat ze fokten tot de meest bonafide fokker die niets dan het beste wenst voor zijn ras. We hebben écht wel één en ander gezien wat niet door de beugel kan. Ik zou dan via deze weg ook iedereen (het is echt geen fabeltje) willen behoeden voor broodfokkers. Die 100 euro goedkoper betaal je vaak dubbel en dik aan dierenartskosten... al dan niet met euthanasie tot gevolg.

 

 

 

De zoektocht begon met de Japanse Spitz, een ras dat ons voordien onbekend was. Het witte gekke Japanse keesje Kelly trok onze aandacht. Het is het hondje van de vorige eigenaars van ons huidige huis. Dit leek al gauw onhaalbaar. We hebben slechts één exemplaar gevonden!!

 

 

 

 

 

 

Het volgende ras werd de Shiba Inu. Ook hiervoor hebben we tal van kennels bezocht. Bij nader navraag bleek dit niet zo'n geschikt ras te zijn voor ons. Hun felle jachtinstinct zou ons al te veel problemen bezorgen in deze bosrijke streek.

 

 

Op een onnozele zondagavond na een wandeling kwamen we mensen tegen die twee leuke honden hadden. Ze zeiden dat het wolfspitzen waren, keeshonden! We hadden deze reeds tegengekomen op het web, maar daar leken ze ons veel te groot en te bruusk. Later wisten we dat dit Duitse types waren. In Antwerpen op de show zagen we nog meerdere Duitse Spitzen die liever en kleiner waren. Uiteraard waren we dadelijk verkocht. Zo zijn we terecht gekomen bij de Belgische Duitse Spitz club die ons enkele gegevens van fokkers heeft gegeven. Zo zijn we terecht gekomen bij het Earlskamp bij Marléne, Franky en de kinderen Kelly en Marika. 

Het Earlskamp gaf ons eindelijk hoop om een gezonde, goed gesocialiseerde hond te vinden. De film die ze ons lieten zien van de vorige nest was fantastisch. De pups liepen vrij rond in de living en konden volop leren. De rommel die ze achterlieten kon deze mensen niet deren. Ze waren ervan bewust dat deze periode zeer belangrijk is voor het latere leven van de pup. 

Onder de indruk van de goede wil van deze fokker, hebben we dadelijk een reutje besteld. Het was al gauw duidelijk dat deze Dayko zou noemen. En zo geschiedde.. 27 mei werd ons pupje geboren en op 25 juli deed hij zijn intrede in zijn definitieve woonplaats. Enkele weken later kwam nestbroertje Domi bij ons wonen na een niet zo denderende periode bij de vorige eigenaar.

We trainen met beide gehoorzaamheid en daar zijn ze vrij goed in. Het blijven uiteraard spitzen die wel koppige streken hebben, maar dat maakt het fijn. Je kan ze zelden voorspellen. 

We zouden onze wollebolletjes voor geen geld meer willen missen. Ze hebben op een mum van tijd onze harten veroverd en zitten er voor altijd in. Voor mensen die aan hun hond een lieve, trouwe, gehoorzame, maar vooral een vriend voor het leven willen is dit ras gewoon perfect. Voor mensen die niet genoeg aandacht en liefde kunnen geven aan hun hond, is dit ras absoluut ongeschikt. Een keeshond dient de mens, laat hem je dan ook dienen! 

Veel plezier op de site en laat eventueel jullie mening achter op het forum in het gastenboek!

Dorien & Johan, Dayko en Domi

Rasinformatie
Onze Honden
Fotoalbum
Onze Vriendjes
Hondenopleiding Gehoorzaamheid
Benchtraining

De Fokker

Onze Uitstapjes
Anekdotes
Forum
Links
Home