Home

0 - 9| A - G | H - O | P - Z

0 - 9

127 hours | A Christmas Carol | A good old fashioned orgy | A nightmare on Elm Street | A very Harold and Kumar Christmas | Abduction | Adem | Afterlife | Another gay movie

127 hours * drama * 94 minuten

Aron Ralston is een klimmer en hij houdt van de buitenwereld. Wanneer hij naar de Blue John Ca nyon in Utah vertrekt, vertelt hij niemand waar hij naartoe gaat. Hij ontmoet daar twee meisjes, Megan en K risti, die hij helpt om de weg te vinden. Dan neemt hij afscheid en gaat verder met zijn avontuur. Wanneer hij Blue John bereikt, daalt hij af in een smalle spleet. Als hij een grote steen vastpakt om steun te viinden, komt deze los en Aron en het rotsblok vallen naar beneden. Hierbij wordt Arons rechterhand door de steen klemgezet tussen de smalle rotswanden.

Hij probeert van alles om de steen te verschuiven maar dat lukt niet. Met zijn zakmes kapt hij in de rand van het rotsblok maar dit haalt niet veel uit. Aron heeft een beperkte watervoorraad en hij is dan ook zo zuinig mogelijk. Hij denkt aan vroeger, aan zijn ouders, en hij heeft spijt dat hij hen nooit belde. Hij denkt ook aan zijn vorige liefde en hij heeft spijt van de manier waarop hij haar heeft laten gaan.

 

 

 

A Christmas Carol * animatie * 98 minuten

A Christmas Carol (ook bekend als Disney's A Christmas Carol) is een Amerikaanse film uit 2009 met Jim Carrey in diverse rollen en geregisseerd door Robert Zemckis. In de film wordt gebruikgemaakt van motion capture, dit werd al eerder toegepast in films zoals The Polar Express (2004) en Beowulf (2007). A Christmas Carol is een verfilming van het gelijknamige verhaal van Charles Dickens.

 

 

 

 

 

A good old fashioned orgy * komedie * 95 minuten

Eric Keppler (Jason Sudeikis) is a perpetual adolescent who lives to party, holding lavish theme-events with his friends using his father's large house in the Hamptons on Long Island. On July 3, Eric throws a "White trash bash party" attended by his old school friends, ex-girlfriend Sue Plummer (Michelle Borth), nebish workaholic Adam Richman (Nick Kroll), overweight slacker Mike McCrubber (Tyler Labine), shy school teacher Laura LaCarubba (Lindsay Sloane), swinging Kate (Lucy Punch), and her husband Glenn (Will Forte), couples therapist Alison Lobel (Lake Bell), law student and wannabe musician Doug Duquez (Martin Starr) and his girlfriend Willow (Angela Sarafyan), and Alison's boyfriend Marcus (Rhys Coiro). Eric meets Kelly (Leslie Bibb) at the party who appears to be pregnant.

The following morning, Eric's father Jerry (Don Johnson) arrives and informs him that he is selling the house. The next weekend, the group arrive back at the house and find it for sale by Dody (Lin Shaye) and Kelly.

 

 

 

A nightmare on Elm Street * horror * 94 minuten

De zwaarvermoeide Dean Russell spreekt af met zijn vriendin Chris Fowles in het cafetaria waar Nancy Holbrook als serveerster werkt. Nancy's onuitgesproken aanbidder Quentin Smith en zijn vriend Jesse Braun zitten er aan een ander tafeltje. Ze vertrekken wanneer Chris binnenkomt, want zij is Jesses ex-vriendin en hij wil haar niet met een ander zien. Dean vertelt zijn Chris dat hij met opzet al drie dagen niet geslapen heeft. Hij zegt dat als hij in slaap valt, hij zal worden vermoord door een man bedekt met brandwonden en met scheermessen aan zijn handen die in zijn dromen woont. Chris denkt dat Dean aan het doordraaien is, maar als ze even van het tafeltje wegloopt, valt Dean in slaap. Wanneer ze terugkomt, ziet ze Dean met een mes zijn eigen keel doorsnijden. Hij heeft zijn ogen dicht en het is alsof zijn hand door een onzichtbaar iemand gedwongen wordt. Op Deans begrafenis ziet Chris een foto waarop zij en Dean als vijfjarigen staan. Zij weet alleen niet beter dan dat Dean en zij elkaar op de middelbare school voor het eerst zagen. Haar moeder ontwijkt het onderwerp.

Chris begint vervolgens van een man te dromen die dezelfde moet zijn als de man waar Dean het over had. Niet alleen zij, maar ook Quentin, Jesse en Nancy blijken recentelijk nachtmerries over hem te hebben gekregen. Ze beginnen te beseffen dat in slaap vallen levensgevaarlijk is, want iedere verwonding die de moordenaar uit hun dromen ze in hun slaap toebrengt, manifesteert zich ook in de realiteit. Wie in zijn nachtmerries vermoord wordt, sterft echt. Wakker blijven wordt naarmate de uren verstrijken alleen steeds moeilijker en na zeventig uur zetten er sowieso microslaapjes in. Wat echt is en wat droom, wordt dan moeilijk te onderscheiden.

 

 

A very Harold and Kumar Christmas * komedie * 89 minuten

De twee marihuana-liefhebbende vrienden Harold Lee & Kumar Patel verzieken de feestvreugde nadat ze per ongeluk de prijswinnende kerstboom van Harolds schoonvader in brand steken. Nu zullen ze op zoek moeten naar een vervangende kerstboom. Deze tocht leidt ze onder andere naar een wild feest op Manhattan dat georganiseerd wordt door kinderen van een gevaarlijke beruchte gangster.

 

 

 

 

Abduction * actie * 106 minuten

Tiener Nathan Harper vindt zijn eigen kinderfoto op een website voor vermiste kinderen. Hij probeert zijn eigen identiteit te ontdekken en komt er al snel achter dat zijn ouders niet zijn wie hij denkt dat ze zijn. Als de politie, de overheid en andere duistere figuren hem beginnen te achtervolgen wordt het de missie van Nathan om de waarheid te achterhalen.

 

 

 

 

 

Adem * drama * 98 minuten

De 17-jarige Tom lijdt aan mucoviscidose en moet daarom vaak een poosje in het ziekenhuis verblijven. Hij helpt dan zijn criminele vriend Jimmy met het stelen van medicijnen.

Hij maakt kennis met de tien jaar oudere Xavier, die dezelfde ziekte heeft. Xavier heeft een dure auto gekregen van zijn ouders (in plaats van de erfenis; hij zal waarschijnlijk eerder overlijden dan zij), doet aan duiken, en heeft een vriendin, Anneleen (ook met dezelfde ziekte). Ze wil een kind, maar Xavier vindt dat bedenkelijk, gezien hun ziekte en levensverwachting. Ze maakt het uit en wordt later zwanger van een andere man; ze heeft toch maar een gezonde man uitgezocht, niet iemand met een erfelijke ziekte zoals Xavier en zijzelf; ze heeft geen relatie met hem. Tom, Xavier en Anneleen maken een uitstapje naar het strand. Intussen komt voor Toms oudere broer Lucas, die dezelfde ziekte heeft, een long voor transplantatie beschikbaar. De drie gaan gauw terug, maar Lucas overlijdt bij de operatie zonder dat Tom hem nog heeft kunnen spreken.

 

 

Afterlife * thriller * 104 minuten

After a horrific car accident, Anna (Ricci) wakes up to find the local funeral director Eliot Deacon (Neeson) preparing her body for her funeral. Confused, terrified and feeling still very much alive, Anna doesn't believe she's dead, despite the funeral director's reassurances that she is merely in transition to the afterlife. Eliot convinces her he has the ability to communicate with the dead and is the only one who can help her. Trapped inside the funeral home, with nobody to turn to except Eliot, Anna is forced to face her deepest fears and accept her own death. But Anna's grief-stricken boyfriend Paul (Long) still can't shake the nagging suspicion that Eliot isn't what he appears to be. As the funeral nears, Paul gets closer to unlocking the disturbing truth, but it could be too late; Anna may have already begun to cross over the other side.

 

Another gay movie * komedie * 92 minuten

Another Gay Movie is een Amerikaanse speelfilm uit 2006 geregisseerd door Todd Stephens. De film is een remake van de film American Pie (1999) maar dan met personages die allemaal homoseksueel zijn.