Het spooksnoepje

Er was eens een snoepfabriek waar men een spooksnoepje uitvond.De mannen van de fabriek merkten niet dat het spooksnoepje wegliep.Voordat het spookje wegliep schreef het een bericht op snoeppapier.Dit was het bericht:
Als je me terug wil,volg dan het spoor van ijsjes.Als het spoor stopt moet je naar een snoeppapiertje zoeken.

De mannen zochten naar het spookje maar konden het niet vinden.Tot iemand het bericht vond .Hij rende er mee naar de anderen en las het voor . Hun monden vielen open van verbazing .

Ze gingen ze meteen zoeken maar vonden geen spoor van ijsjes tot iemand voetsporen ondekte.Hij volgde het spoor tot bij een kasteel .

Het kasteel begon plots verschrikkelijk hard te trillen en het werd een ru´ne . De man liep naar de anderen en vertelde wat hij had meegemaakt .

Iedereen ging naar het kasteel dat terug helemaal rechtstond.Hetbegon weer te trillen en het werd weer een ru´ne .De mannen gingen binnen en plots vloog een vlijmscherp mes voorbij .Het was het spookje maar tegelijkertijd werd het spookje een vampier .

De mannen liepen vlug naar de poort maar die viel voor hen dicht.Ze klommen op de muur maar ze waren vergeten dat de vampier kon vliegen.De vampier werd terug een spookje.De mannen waren heel blij en namen het mee naar de fabriek.Het spookje vertelde hen waarom het was weggelopen.

 

Ik werd door jullie gemaakt.Ik was het beu om bij jullie te blijven.Daarom liep ik weg.Ik maakte een vals spoor van snoep maar dat had een kat allang opgegeten voor jullie wakker werden.Toen zag ik een kasteel dat vervallen was.Ik ging er binnen en zag een vampier.Die vampier toonde iets waardoor ik ook vampier werd.Een tijdje later kwamen jullie.

 

Gerlinde Bekker