Pokemon verovert Japan

In de Japanse hoofdstad Tokio is een man gestikt in een pokémon pak. Het slachtoffer werd ingehuurd door een speelgoedwinkel om op de straat voor de winkel kinderen met hun ouders binnen te lokken. Toen een juffrouw met een groep kinderen voorbij de speelgoedwinkel wandelde, besprongen enkele kinderen de levensgrote pokémon. De ongelukkige man viel op de grond en stikte door een minutenlang gebrek aan zuurstof.

 

[lees verder...]

Een afscheid in mineur...

Zwemsport in België heeft zelden zo een grote uitstraling gehad als de laatste vijf jaren, wat voornamelijk een verdienste is de prestaties van olympisch kampioen, wereldkampioen en wereldrecordhouder Fred Deburghgraeve. Fredje Deburghgraeve trok zijn zwembroekje voor de laatste maal aan... of uit.

 

[lees verder...]

Honger en macht

Honger teistert weer de Hoorn van Afrika. Weerom. Dus weer eens stickers kopen, fiscaal aftrekbare stortingen doen en moeiteloos wennen aan de opgezwollen kinderbuikjes op de televisie ? Dat het met dat unilaterale geven grondig fout zit, is geen nieuw besef in het wereldje van de ontwikkelingssamenwerking.

 

[lees verder...]

Godspeed You Black Emperor!

De Canadese muzikanten die opereren als leden van het geluidscollectief Godspeed You Black Emperor! staan op een kruisweg tussen klassiek en modern, gelden als avant-gardisten maar maakten vooral geschifte muziek als begeleiding van beelden die nooit een plaats zullen vinden in een Hollywood productie.

 

[lees verder...]

Servische generaal en carnavalsprins gesignaleerd tussen het publiek

Het is niet omdat Antwerpen dit jaar zowel de beker als de landstitel heeft binnengehaald dat het Belgische basketballseizoen een saaie bedoening was. Integendeel, wij, basketball-liefhebbers van het eerste uur, mogen dit jaar zeker niet klagen. Aan de reeks van achtereenvolgende landstitels voor de ploeg uit het donkere Henegouwse industriebekken is dit jaar vrij onverwacht een einde gekomen.

 

[lees verder...]

Creatief met fruit

'Kersen Sexen' lijkt wel een collage van historische feiten, mythen en sprookjes, waarbij de rode draad wordt gevormd door het gevoelsleven van de verschillende ik-vertellers, beducht om hun innerlijk wezen bloot te geven. Het is niet makkelijk om de samenhang die de personages er - hoogst waarschijnlijk - in leggen, zelf als lezer te ontdekken. Of wordt de lezer op zijn verbeeldingsvermogen aangesproken om een verhaal uit de vele vertellingen die het boek rijk is te distilleren?

[lees verder...]

Landcode BE

 

 

 

[kijk verder...]

Student surft met prof

Anno 2000 krijgt de student steeds minder werk- en hoorcolleges. Hij gaat zelfstandig aan de slag, werkt in kleine groepen ervaringsgerichte projecten uit en maakt van leren per computer zijn tweede natuur. Het hoger onderwijs vernieuwt drastisch en trekt resoluut de kaart van begeleide zelfstudie.Proffen en studenten over dit nieuwe toverwoord.

[lees verder...]

Opinie

VTM-nieuwsdienst enigszins euforisch over EURO 2000

Onlangs, meer bepaald op donderdag 27 april 2000, iets na 19u, liet het VTM-nieuws weten dat 7 miljard mensen het voetbalkampioenschap Euro 2000 zullen volgen op TV. Een opmerkelijk getal, wetende dat volgens de schattingen van de Verenigde Naties de totale wereldbevolking rond de 6 miljard eenheden schommelt.

[lees verder...]

Lauwe pint

Tijdens onze laatste redactievergadering werd besloten dat we een beeld willen van de bezoekers van onze site, Elementaire Deeltjes. Of ik zin had om dat beeld te vormen, yeah sure. Weinig vatbaar voor mijn ironische kortzin hield de rest van de aanwezigen zich voor de domme, ik ging dat volgens hen doen.

[lees verder...]

Leuven-Brussel

 

 

 

 

[kijk verder...]

'Una Noche Magica'

We hebben er in de huidige Champions League editie lang op moeten wachten, maar op verzoek van de Spaanse pers zijn de terugwedstrijden van de kwartfinales op 'una noche magica' uitgedraaid. Deze acht wedstrijden hebben alles gebracht wat een voetballiefhebber kan wensen, spanning, doelpunten, bij momenten wervelend voetbal, onverwachte resultaten.

[lees verder...]


Vijgen na Pasen

't I-is Páásen en verrij-ijzen wij, met Gó-ód verrij-ijzen wij..." Kent u dit liedje? In onze parochie weergalmt dit elk jaar weer op paasdag doorheen onze St.Martinuskerk en elk jaar weer word ik er zowaar vrolijk van. Niet dat ik een praktiserend katholiek ben; men krijgt mij gemiddeld zo'n vier maal per jaar in de kerk te zien en met wat Hij ginder in Rome allemaal verkondigt ben ik het helemaal niet eens. Maar geef toe, het heeft toch wat, Pasen.

[lees verder...]

The People vs. Larry Flynt

Politieke cinema is niet zelden een beproeving. Gebrek aan inhoud wordt er gemaskeerd door goede bedoelingen. Vol van de melk van menselijke goedheid loeien regisseurs idealen na die zelfs Moeder Theresa per polsstok te hoog waren geweest. Hun werk is sloganesk, stuntelig propagandistisch. De uitgedragen ideologie is als die van popsterren die -in een creatieve crisis na de geflopte tweede plaat- bevangen raken door wereldsmart: 'I 'd like to teach the world to sing' op pelicule. 'Spinal Tap' van wereldverbeteraars die het niet gelukt hun eigen schoenveters te knopen. Dergelijke filmmakers zijn niet meer dan manische straatpredikanten die, molenwiekend en met een spatje speeksel in de mondhoeken, hun onbegrip uitschreeuwen. In het slechtste geval betreft hun werk misselijke zelfpromotie, de advertentiecampagne van een bloedend hart. Geprojecteerd zelfmedelijden, politieke pathetiek.

[lees verder...]