Herman van Campenhout

Koning zonder letters

‘Zijn mond staat nooit stil in de klas,’ schrijft de meester in Jo’s rapport. Geen lachertje om met zoiets thuis te komen! Mama en papa hebben een drukke baan en duiken ’s avonds meestal achter de computer of in buitenlandse kranten. Er is zelfs geen tijd om samen iets leuks te doen. Grote zus Inge vindt er wat op. Ze vertelt elke avond over de praatgrage koning Tersites. Hij verliest op een dag een paar letters en moet aartsmoeilijke opdrachten uitvoeren om van zijn ongewone ziekte te genezen. Met dit verhaal leert Inge kletskous Jo een lesje. Tegelijk weet ze telkens wat van die kostbare tijd en aandacht van moeder en vader af te snoepen.

Ook mama en papa weten nu beter. Van koning Tersites hebben ze geleerd wat in het leven écht belangrijk is. Een meeslepend en origineel verhaal dat drukke ouders en kinderen met fantasie dichter bij elkaar brengt.

Herman van Campenhout (Meise, 1943) is ook de auteur van De blinde koning en Het verhaal van Joran. Met Koning zonder letters leidt hij ouders subtiel om de tuin en geeft hij kinderen gelijk.

Vanaf 9 jaar

Met illustraties van Karien Deroo

Gebonden – ca. 80 p.

Formaat: 14,5 x 22 cm

NUGI: 221

januari 2001

Prijs: 445 fr.

ISBN: 90 6565 978 1