Recordopkomst voor Davidsfonds zoektocht in Damme, Knokke en Sluis

TIENDUIZENDEN ONTDEKKEN DE ZWINSTREEK MET DAVIDSFONDS ZOMERZOEKTOCHT

De zomerzoektocht van het Davidsfonds in de Zwinstreek is een toeristische kaskraker. Vrijdag 31 augustus 2001 werd het 9.000ste deelnemingspakket verkocht aan de familie Van Asch-Ceulemans uit Berlaar. Als men weet dat per pakket meerdere leden van een gezin deelnemen, dan betekent dit dat er nu al meer dan 27.000 mensen de Zwinstreek verkenden. Deelnemen kan nog altijd: tot 30 september 2001 kan u een zoektochtpakket bekomen op de toeristische diensten van Damme en Knokke-Heist of bij de VVV in Sluis.

Recordcijfers: 40% meer brochures verkocht dan vorig jaar

Familie Van Asch-Ceulemans, die op de laatste vakantiedag naar Damme waren afgezakt om er voor het eerst deel te nemen aan de Davidsfonds zoektocht, werden als koper van de 9.000ste brochure in de bloemetjes gezet door de Damse schepen van toerisme Louis de Keyser, Bert van Haecke, directeur van Toerisme Damme en Jacky Boogaard, wethouder van cultuur van Sluis-Aardenburg. Toerisme Damme en het Davidsfonds schonken de gelukkige winnaars een weekend voor twee personen in Damme en een boekenpakket van meer dan 3.000 fr.

9.000 verkochte deelnemingsbrochures op twee maanden tijd betekent een absoluut record voor de 15de Davidsfonds zoektocht. Het recordaantal van vorig jaar, 5.500 brochures,werd hiermee ruimschoots overschreden. Aan de zoektocht wordt deelgenomen in familieverband, met vrienden of collega’s. Per pakket zijn er dus meerdere deelnemers, wat betekent dat er nu al meer dan 27.000 mensen de streek bezochten. Met nog een maand te gaan zal dat aantal zeker nog groeien. Vele ‘zoektochters’ kwamen ook meermaals terug naar de streek. Niet verwonderlijk dat de toeristische sector in de wolken is.

zoektocht9000.jpg (29408 bytes)