Home  
 
Home
Nl | En
Inleiding
Identiteit
Over mij...
Curriculum vitae
Diversen
Foto's
Formulier


Boeken

Indien ik even tijd voor mezelf heb kan je mij geregeld thuis met m'n neus in een boek vinden. Let wel, ik lees vrijwel alles, maar pas het laatste jaar ben ik met proza begonnen. Daarvoor bleef het eerder beperkt tot historische/politieke of wetenschappelijke werken.
Die boeken handelen dan bij voorkeur over geschiedenis, politiek, heraldiek en wetenschappen natuurlijk. Bij de proza is Harry Mulisch een favoriet auteur. Een volledige lijst van mijn leesvoer zou ons hier te ver leiden.
up

Muziek

In het algemeen staat gewoon de radio op, bij voorkeur radio Donna. Indien ik cd's koop, dit is echter heel zelden, is het klassieke muziek. Daarbij heb ik geen specifieke voorkeur voor een of andere periode of stijl. Vaker echter speur ik het net af op zoek naar een leuke mp3 van hedendaagse noten. Zo kan ik vrijwel alle muzieksoorten uitstaan met een lichte voorkeur voor melancholische klanken en met uitzondering van hardrock.
up

Reizen

Het ontdekken, zien en ervaren van andere streken dan de thuisbasis, maar ook wat ontspannen aan een mediterraan blauw rimpelvlak, bekoort me. Kortom, reizen vind ik zalig. In het algemeen prefereer ik wel een city trip boven een strandvakantie. Mijn budget laat echter geen excessen toe en dus reis ik veel minder dan ik zou willen.
De volgende steden en streken heb ik al bezocht; in chronologische volgorde: Tenerife, Ibiza, de Charente, Salzburg, Wenen, Praag, de Haute Savoye, Londen, Kreta en Turkije (Antalya) (zie foto). Als ik een voorkeursstad zou moeten kiezen zit ik met het dilemma Wenen of Londen.
Op mijn verlanglijstje staan o.a. nog Berlijn, een Scandinavische stad en Parijs. Verder zeker niet te vergeten een stukje Amerika, maar dat zal nog wel een tijdje bij dromen blijven.
up

Koken

Juli was niet alleen het begin van de zomervakantie, maar ook ook de start van m'n kookervaringen. Omdat ik niet meer in de Alma terecht kon moest ik zelf koken. Soms lukt dat zelfs aardig. Eerlijk gezegd vind het leuk om wat lekkers te bereiden; er wat tijd aan te spenderen. Al lukt niet alles met slechts twee kookplaatjes. In de toekomst wil ik nog meer en verder experimenteren op het culinaire pad.
up

Andere hobby's

Ook kan ik ettelijke uren zoet zijn door wat HTML uit te proberen, andere internetaangelegenheden zoals irc en doodgewoon surfen kunnen me ook boeien. Een andere favoriete hobby is gewoon even niets doen.
Verder kijk ik wel eens toneel. Ooit heb ik een rolletje mogen spelen bij een lokaal amateursgezelschap my single moment of fame. Ook pik ik graag een filmpje mee, maar dat is nogal in periodes. Een echte hobby kan je het niet noemen, maar met ruime onderbrekingen heb ik wel een tijdje gefitnessed. Het zou goed zijn om er in 2003 weer eens wat werk van te maken. Een mens moet nu eenmaal toch wat beweging nemen. Die beweging kan natuurlijk ook deels gevonden worden op een fuif, daar slaan we de beentjes uit. Met vrienden uitgaan is dus zowat de belangrijkste hobby in het weekend.
Een ander zeer geliefd tijdverdrijf is tv-kijken; bij vookeur een film of een goed praatprogramma. In vroegere tijden tekende (ontwerp van wapenschilden) ik ook geregeld, maar dat is langzamerhand verdwenen. Ik ben nog altijd wel sterk getroffen door het esthetische.
up