studiebeurs / studiefinanciering / studietoelage
  > start > aanvraagformulier
aanvraagformulier
Indien je geen voorgedrukt aanvraagformulier kreeg thuisgestuurd haal er dan één op het secretariaat of de sociale dienst van de onderwijsinstelling, of hier.
Vanaf dit schooljaar moeten de aanvraagformulieren niet meer absoluut binnen tegen eind oktober, maar je krijgt er het hele schooljaar voor. De formulieren moeten pas uiterlijk binnen 30 juni 2005 en je krijgt verder tot eind 2006 de tijd om het dossier volledig in orde te brengen.
Je kan dus beter wachten tot je een volledig dossier hebt voor je het opstuurt, dat wordt sneller afgewerkt en uitbetaald dan een dossier dat onvolledig werd ingediend.
Indien je een voorgedrukt formulier gebruikt mag je gerust foutieve of verouderde informatie doorhalen en de juiste/nieuwe gegevens er naast of bij plaatsen en zo het formulier verbeteren. Heb je geen voorgedrukt formulier, maar heb je vroeger wel een aanvraag gedaan, dan vermeld je best bovenaan het eerste blad de naam van de student/scholier, samen met zijn of haar rijksregisternummer en de mededeling dat er vroeger al een aanvraag was voor die student/scholier.
Vermeld zeker een bankrekeningnummer bij de student of bij de ouder als de scholier nog minderjarig is. Let er wel op dat het opgegeven bankrekeningnummer zeker zolang geldig blijft, en jouw rekening blijft, als nodig om het dossier af te handelen en uit te betalen. Moest het rekeningnummer toch nog veranderen, schrijf dan tijdig een brief (met naam, dossiernummer...) waarin je het nieuwe bankrekeningnummer opgeeft en onderteken die brief.
Zonder bankrekeningnummer wordt er uitbetaald per circulaire cheque, maar daar raken komen veel er van heel laat of nooit aan en een nieuwe sturen duurt zeker weer drie maand...
Vergeet niet het formulier te ondertekenen en voldoende te frankeren. Aangetekend versturen is zeker niet nodig.
studiebeurs / studietoelage / studiefinanciering