studiebeurs / studiefinanciering / studietoelage
Je bent jong en wil wat...     studeren
En ook als je wat minder jong bent is de Vlaamse Overheid er graag bij om je daarin te ondersteunen als je gezin het financiëel wat minder breed heeft. Daar is de studietoelage voor het secundair en de studiefinanciering voor het hoger onderwijs voor.
Een studiebeurs verkrijgen is natuurlijk aan enkele voorwaarden gebonden. Er zijn nationaliteits-, pedagogische of studievoorwaarden en financiële voorwaarden. Die financiële voorwaarden hangen af van de gezinssituatie of leefeenheid. De voorwaarden verschillen grondig tussen een studietoelage en een studiefinanciering. We doen ze hier dan ook niet helemaal uit de doeken, daar dienen de infobrochures voor en ten slotte is er de geldende wetgeving, maar als je onze gids doorloopt dan krijg je de ruime basis mee en kom je vooral te weten of je in aanmerking komt of niet.
 Gids studietoelage / studiefinanciering
Er is een nota over de inschrijvingsgelden in het hoger onderwijs.
Om je wat te helpen met de aanvraag van je studiebeurs zullen we je enkele vragen stellen. Lees de vraag grondig en volledig; neem ook even de tijd om de mogelijke voorbeelden te bestuderen. Beantwoord dan de vraag met een klik op ja of neen.
Op basis van je antwoord volgen er dan andere vragen en zo gaan we stap voor stap de procedure langs. Je zal te weten komen of je aan de nationaliteits- en pedagogische voorwaarden voldoet en welk statuut je als student of scholier hebt.
Als uitsmijter geven we dan ook nog wat tips omtrent het invullen van het aanvraagformulier.
studiebeurs / studietoelage / studiefinanciering
 
Merk op dat deze informatie niet rechtsgeldig of normerend is. Slechts de beslissingen van de Afdeling Studietoelagen en de voorziene beroepsprocedure zijn bindend en die zijn op de vigerende wetgeving gebaseerd. Deze webstek is ook op die wetgeving en de praktijk van de dossierbeheerders gebaseerd, maar blijft louter informatief en is op geen enkele manier een webstek van het MVG. We gebruiken de term studiebeurs hier louter als verzamelnaam voor de studietoelage en de studiefinanciering.

© 2004 Burry
 Bezoekers: