#

Marokkaans Tadelakt

Tadelakt is een waterdichte stuc met een natuurlijke uitstraling, op basis van kalk, die binnen en buiten toepasbaar is. De tadelakt wordt gewonnen in Marokko en wordt daar gebrand. de kleuren worden voor verwerking met pigmenten door de vochtige kalk gemengd. Vooral aardtinten passen bij dit plaasterwerk.
Het woord Tadelakt id Berbers en betekend inwrijven. Bij Marokkaans Tadelakt wordt de pleister, een mengsel van kalk en marmerpoeder, tijdens droging glad gepolijst met een halfedelsteen en daarna verzadigd met olijfzeep. Door de bewerking met de steen en zeep krijgt de pleister een diep gewolkt effect en wordt tevens waterdicht.De decoratieve afwerking heeft zijn oorsprong in het 11e eeuwse Andalousiƫ en Marokko. De Marokkanen beschouwden het materiaal toen als "het marmer van de armen" en versierden er hun badhuizen (hamams), fonteinen en andere waterpartijen mee. Sinds enkele jaren heeft tadelakt duidelijk opnieuw zijn intrede gedaan in onze interieurs in het westen. Het aanbrengen en afwerken van tadelakt is een secure en tijdrovende bezigheid. Dit verklaart de vrij hoge kostprijs. In ruil krijgt men wel een ongeƫvenaarde afwerking qua kleurnuances en diepte. Het product kan ook perfect worden toegepast voor de afwerking van ronde vormen.
Gezien de waterafstotende kwaliteiten, wordt tadelakt bij ons vooral gebruikt in badkamers. Voor de muren en de vloer, maar ook voor de badkuip, het tablet boven de wastafel en de wastafel zelf.

Schouw in Tadelakt
Douchecel in Tadelakt

AbXtract bvba

Tel: 0478.29.34.71
Fax: 053.39.01.74

E-Mail:
abxtract@telenet.be

AbXtract
AlgemeenSpuitplamuurStucwerkRestauratiePainting
IndexGladde gewelvenTadelektTraditionele gpisGraffity
TraditioneelSilicaatsteenMortexHydraulische kalkSpecial Painting
EvenementenGyprocMarocLeemTekening
Contact  Moluren 

webdesign:El-Loco©2013