meisje op boeken, enjoy learning

Welkom

Je bent geïnteresseerd in computers en informatica? Je wil er méér over weten, méér mee kunnen doen, er méér uit halen? Je kan logisch denken, je werkt nauwkeurig en bent creatief ingesteld? Dat zijn troeven om het in deze opleiding te maken (computerfreaks zijn welkom, maar dit interessegehalte is geen absolute vereiste!).

Afstudeerrichting applicatie-ontwikkeling

Wat je bij ons wordt? Een professionele, “all round” informaticus met een ruime kennis op diverse vlakken. Verwacht geen enge specialisatie, specialisaties zijn té tijdsgebonden in de razendsnel evoluerende ICT-omgeving. Informatica is natuurlijk de kern van deze opleiding; meer dan de helft van het vakkenpakket breng je dan ook door in computerklassen, waar je individueel, met je eigen laptop werkt of in kleine groepen samenwerkt en op die manier optimaal begeleid wordt. Als polyvalent opgeleide informaticus kan je aan de slag als programmeur (-analist), database administrator, systeem- of netwerkbeheerder, ICT-consultant of multimediaontwikkelaar (webmaster). Ook een job in het onderwijs en in de begeleiding (support, helpdesk), een commerciële functie of een beroep als zelfstandige behoren tot de mogelijkheden.

Afstudeerrichting software-management

Je wil een job in de informaticawereld maar een doorgedreven informatica-opleiding schrikt je af? Je hebt meer zin om informatica-oplossingen uit te denken en toe te passen dan om die oplossingen zelf in detail uit te werken? Dan is de afstudeerrichting software-management wellicht de geknipte oplossing voor jou. Als "software-manager" ben je dé sleutelfiguur die in staat is om bedrijfsinformatie te managen door gebruik te maken van de modernste informaticatechnologie. Je kunt o.a. terecht in functies als softwaremanager, informatiemanager, business consultant, informatie (systeem)analist, software- en applicatiearchitect, e-business architect, database manager of multimedia-ontwikkelaar (webdesigner). Ook een job in het onderwijs en in de begeleiding (support, helpdesk), een commerciële functie of een beroep als zelfstandige behoren tot de mogelijkheden.