FederatieDe "Yoshimi Jiu-Jitsu Rengoukai UBU" werd opgericht op 1 januari 2001. De benaming kan vertaald worden als "Vriendschappelijke Jiu-Jitsu Federatie" en UBU staat voor Union Belge - Belgische Unie.

Het doel van deze federatie is technisch hoogstaand Jiu-Jitsu aan te bieden en te verspreiden en dit in een vriendschappelijke sfeer.
Jaarlijks worden 2 Internationale- en 6 federale stages georganiseerd. De federale stages zijn er om het gezamenlijke federaal programma te perfectioneren en de kandidaat Dan-graden de kans te geven zich voor te bereiden. Deze stages zijn voorbehouden voor Jiu-Jitsuka vanaf 2e Kyu, aangesloten bij onze federatie.
Tweemaal per jaar (maart en november) zijn er Dan-graad examens.

Op de Internationale stages is het vooral de bedoeling om samen met de buitenlandse lesgevers en leerlingen techniek uit te wisselen en de Internationale vriendschapsbanden te onderhouden. Deze stages staan open voor alle graden van om het even welke federatie. Tevens is er verschillende keren per jaar mogelijkheid om deel te nemen aan buitenlandse stages, waarbij de kostprijs steeds tot een minimum wordt beperkt.
Ook wordt er jaarlijks een federaal kampioenschap Random-Attacks georganiseerd en is het de bedoeling om in de toekomst nog andere competities uit te bouwen.

Om het technische gedeelte in goede banen te leiden beschikt de federatie over een Gradencommissie, bijgestaan door de Raad der Zwarte Gordels. Naast het onderwijzen van de programma's staan deze mensen in voor de samenstelling ervan, het afnemen van Dan-graad examens en het jureren bij competities.

De Technische Commissie is als volgt samengesteld :
Gradencommissie
Raad der zwarte gordels
  • Sensei Leslie Ottoey - 7e Dan - Technisch Directeur
  • Sensei Gérard Noisette - 5e Dan
  • Sensei Tom De Jaeger - 5e Dan
  • Sensei Charles Dognez - 5e Dan
  • Sensei Steven Hauman - 3e Dan
  • Sensei Patrick Kiss - 3e Dan

Aangesloten clubsContacteer webmaster