De zoektocht naar Paddy
(by P@je)
 
     
 

HEEELLLP....  Ik ben de Paddy kwijt.  Diegenen die mij kennen, weten waarover ik spreek.  Een kleine ukkepuk zonder welke ik nooit ga cachen en die meestal altijd op de foto gaat (moet gaan ) als er een fotolog gevraagd wordt.  Dus zonder da ventje kan ik écht niet verder !  Hij werd het laatst gezien op de kaai N51° 03.382 E04° 12.053.

Hij heeft wel sporen nagelaten, den deugeniet.  Bij elke foto heeft hij zich verstopt.  Je gaat dus adhv de foto's zien dat je wel degelijk juist bent of niet...

Door streetview te gebruiken, kunnen jullie zijn strooptocht volgen en hem (hopelijk) inhalen en naar mij terug brengen. Bij nr 3 en 4 moet je even off-track iets gaan opzoeken.  Maar nonkel Google helpt je daar beslist bij ! Helpen jullie mij om hem terug te vinden, asjeblieeeeffff ?  Als beloning mag je dan zijn TB-code loggen (niet doorgeven of 'op een lijst zetten').  Ik zal eeuwig dankbaar zijn met jullie logje op zijn pagina.  En jullie hebben ondertussen iets om handen in deze lockdown tijden . 

Allez succes en ik hoop jullie aan de eindstreep terug te zien.  Dan gaan we er ene drinken....

 
         
 

Zet je cachemobiel maar op de kaai. Niet ieder baantje is geschikt voor dit voertuig, dus schakelen we over op de fiets.

We vertrekken in oostelijke richting. Met ons gezicht naar de 2 etablissementen en de Schelde in onze rug, nemen we de rechtse straat om het plein te verlaten. De kerk laten we even links liggen.

Zodoende kom je op een kruispunt uit met 4 straten.  Recht tegenover je, heb je de bib en een museum. De vierde letter van de familienaam zet je om naar een cijfer (= letterwaarde).  Dat is het eerste karakter van de TB-code.

We nemen de straat recht door.  Normaal mag je hier niet in met de auto, maar met de fiets wel !

   
         
   

Je steekt 4 kruispunten over (maar blijven nog steeds rechtdoor fietsen).

Passeer je de plaatselijke fietsenwinkel of het gemeentehuis... dan zit je rats verkeerd.  Maak dan rechtsomkeer en rij terug naar ons museum van de Miel.

Ok terug de baan op. Aan je rechterzijde kom je een café tegen met een gele gevel, bekend om de eventjes van de C.O. en menigeen heeft hier al wat zitten consumeren terwijl jullie aan het puzzelen waren.  Op de voorgevel hangt een uithangbord van een lekker Ardeens biertje.  De letterwaarde van de derde letter levert jullie de volgende TB-code.

Geen pintje of koffie deze keer.  't Is dicht en we hebben nog een serieus eindje te rijden.  Komaan, de fiets terug op...

 
         
 

Maak na de spoorwegovergang een scherpe bocht naar rechts en volg de baan die links afdraait.  (hier ga je Streetview even moeten verlaten om je cursor te her-positioneren in de Abeelestraat).

Deze is een mooie lange laan geflankeerd door statige Canadese populieren.  Zeg vriendelijk goeiedag aan de tegenliggers, want hier kom je menig fietser tegen.  Aan het einde draai je naar rechts en aan de splitsing moet je links aanhouden (aan je linkerzijde passeer je mijn  broodautomaat - ik woon hier namelijk in de buurt ). 

Je blijft rechtdoor rijden tot aan een T-kruispunt met een driehoekig pleintje.  Dit is gewijd aan de Boerenkrijg en er hangt ook een afbeelding van de aanvoerder. De laatste letter van zijn tweede (!) voornaam geeft je de derde letter van de code.

   

We nemen de grote lange baan naar rechts en adhv het verkeersbord blijkt dat we de dorpskern van Sint-Amands terug binnen rijden.  Waren we die dan uitgereden ? Soit...

Aan 't Spieken gaan we linksaf en van die spie, nemen we het rechtse baantje.  Het linkse loopt toch dood - als je daar zit, zit er niets anders op dan de fiets 180° te draaien en terug te keren naar de grote baan. 

Heb je wél de juiste straat rechts genomen, rij dan tot aan het huis aan de linkerkant met de groene tuinafrastering en twee ovale raampjes naast de deur.  Als je over het huis hoovert, zie je de straat en het huisnummer.  Hier is een B&B gevestigd, waar onze Paddy een vriendinneke heeft zitten.  De letterwaarde van de derde letter van haar naam kun je nu aan de code toevoegen.

         
 

We vervolgen onze weg, die zich langs de rand van het dorp slingert.  Je wordt echter gestopt door een romantische stoomtrein spoorweg die hier in juli en augustus fluitend langsrijdt.  Deze maanden heb je daar geen last van en wij gaan hier naar rechts.

Aan het volgende kruispunt steken we het spoor over door een bocht van bijna 180° te nemen en zodoende houden we het spoor aan onze linkerhand.

Even verder ontdek je het kleine fabriekje van de wereldberoemde St-Amandse chocoladepasta.  Hier moet je even opletten ! Je neemt de vijfde letter van het frivole meisje (zonder lidwoord).  De volgende letter in het alfabet is de voorlaatste letter van onze code.

   
         
   

We zijn er bijna - ik voel het aan mijne kleinen teen.  Nog even volhouden en we hebben de kleine schavuit bijna te pakken ! Ik weet dat hij altijd aan de kinderboerderij te vinden is voor een ijsje of een wafel.

Er is hier ook een tentoonstelling van een bekende Belg. Toets uw oplossing straks maar, want de eerste letter van zijn naam is tevens het einde van onze code zoektocht.

Hebbes kleine schavuit.  Proficiat, je hebt hem gevonden.
Nu in bad en veilig terug bij 't bazeke zenne !
Bedankt iedereen om hem te helpen zoeken.

 
         
  Diegenen die willen, mogen zijn banner op hun profiel zetten
<a align="center"><a href="https://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=5583706" target="_blank"><img src="http://users.telenet.be/z625567/geocachepat0363/banners/opaddy5.gif" width="285" height="210" border="0" ></a></p></center>
 
     
  Met dank aan de proeflopers !