Voor een optimale weergave van deze F.A.Q. schakelt u best JavaScript in.

De Kronieken van België en Europa

België en zijn wetten

Elke wet zou automatisch bij de stemming een houdbaarheidsdatum moeten meekrijgen rekening houdend met rechtszekerheid. Reden: wat vandaag op de juiste manier wordt opgelost door een wet, heeft in de toekomst misschien een aangepaste wet nodig die beter aansluit bij de realiteit.


Europa en zijn natiestaten

Er zijn veel gemeenschappelijke belangen tussen burgers uit pakweg zuid Spanje, Portugal, Vlaanderen, Denemarken of Karinthië in Oostenrijk. Iedereen verlangt naar degelijk onderwijs voor zijn kinderen, een fijne job, vrede en een goede gezondheid. En toch hebben al deze regio's in diverse landen een ander systeem, andere wetten en belastingen om dit te verwezenlijken. Hoe dwaas, complex en nutteloos kan dit allemaal niet zijn. Wat is het nut om al deze regio's in natiestaten te steken. Toch geen enkele. Laat ons starten met een Europese staat van Regio's uit te bouwen zonder Europese Raad, maar met een degelijk Europese parlement dat nauw samenwerkt met alle regio's in Europa.


België en zijn inkomsten

De nieuwste beslissingen van de regering inzake beleid, burgerschap, financiële misverstanden, recht en interne orde....
Na het publiceren van de Panama Papers heeft de regering beslist dat voortaan alle inkomsten op dezelfde manier als de inkomsten uit arbeid belast zullen worden (denk aan de inkomsten van arbeiders en bedienden). Dus ook inkomsten uit o.a. verhuur, speculatie, rente en dividenden.

   Video van de week
Aftellen tot we van deze regering van boekhouders en klerken eindelijk verlost zullen zijn.