18/11/2012: start van het nieuwe seizoen
line decor
 
 
 
 


 

33 ste SEIZOEN JOGGEN DOORHEEN DOMEIN DE GHELLINCK TE ELSEGEM

teamToen men onder impuls van een aantal vrienden, in het winterseizoen 1980 – 1981 startte met de gezinsjoggings doorheen het Gemeentelijk Park De Ghellinck, zal men wellicht nooit gedacht hebben dat men er meer dan 30 jaar later nog steeds zou lopen. De formule van deze sportieve happening had zo’n bijval dat men er soms tot meer dan 400 verschillende deelnemers had per winterseizoen. Na 25 jaar zijn de initiatiefnemers er echter mee gestopt maar hun pionierswerk is niet verloren gegaan. Vanaf de winter 2005 - 2006 wordt onder de leiding van een nieuw gevormde bestuursploeg verder gejogd met evenveel succes. Thans staan we dus aan de vooravond van het 33ste joggingseizoen.


Unieke formule

Wat kan nu de sleutel zijn van het grote succes die men er nog steeds boekt?. Vooraf moet je weten dat het niet de bedoeling is er telkens een wedstrijd van te maken. Prestaties neerzetten en toptijden lopen horen hier niet thuis. formuleHet sportieve bewegen haalt hier de bovenhand, samen met een hele groep mensen, op een gezonde manier je geliefkoosde sport kunnen beoefenen, is het eigenlijke doel. Men pakt het er zo aan dat eigenlijk iedereen aan zijn trekken komt, zowel de recreatieve jogger als hij of zij die er ook eens duchtig de pees wil op leggen. Men loopt er maximum 10 rondjes van 1250 m doorheen het enig mooie natuurpark De Ghellinck en wel zo dat er eerst 2 rondjes afwisselend gestapt en gejogd worden. Vervolgens loopt men 4 ronden aan een gezapig tempo zodat iedereen kan volgen. Tot slot mag men 4 ronden voluit gaan. Wie de 10 ronden vol maakt komt zo aan 12,5 km. Belangrijk hierbij is dat men gedurende de eerste 6 ronden de koplopers niet voorbij mag en men één groep blijft vormen.


5-kerkenloop

loopIn 2013 vindt de 4de editie van de Vijfkerkenloop plaats. Dit is een organisatie van de Sportdienst van Wortegem-Petegem i.s.m. de Sportraad en waaraan ook de Zondagjogging zijn volle medewerking verleent. In deze stratenloop komen ook de allerkleinsten aan bod in een voor hen voorbehouden Kids-run (600m – 1000m) Verderkan men deelnemen aan een recreatierun (7 km) en staat er ook een prestatierun over 10 mijl op het programma. Bij deze roepen we alle sportievelingen op om alvast de trainingen aan te vatten. Zelfs voor beginnende joggers zal de Zondagjogging een ideale aanloop zijn. Meer nieuws over de stratenloop zelf volgt nog wel ten gepaste tijde.


Laureaten en kampioenen.

groepZoals reeds aangegeven speelt snelheid hier dus geen rol, laureaten en kampioenen zijn hier geen snelheidsduivels maar wel zij die het vaakst aanwezig zijn. Na afloop geeft iedereen zijn aantal afgelegde ronden op en zo houdt men een klassement bij, hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen mannen, vrouwen en kinderen. Op het einde van het seizoen hoopt men zodoende de meest regelmatige lopers in een hulde te kunnen betrekken. Men mag zich laureaat noemen als men op het einde van het seizoen minstens 10 zondagen aanwezig was ongeacht het aantal gelopen ronden. Om de kampioenstitel in de wacht te slepen moet je iedere zondag aanwezig zijn en het maximum aantal ronden afleggen (= 10 ronden), deze zullen op de 5-kerkenloop ook een korting krijgen op het inschrijvingsgeld. Belangrijk bij dit alles is ook dat het gezinsaspect niet vergeten wordt. Men houdt ook een klassement bij van de gezinnen met het meeste aantal deelnames.


Start nieuw seizoen.

Het nieuwe winterseizoen start traditiegetrouw de eerste zondag na 11 november. Deze keer is dit op 18 november. Normaal loopt men dan iedere zondag tot en met de laatste zondag van februari, dit is 24 februari 2012 of 15 zondagen. Men start steeds aan de houten kantine om 9.30u stipt. Er is een ruime parking voorzien.

 
 

 
   
(c) Frank Vande Wiele (Deze pagina werd keer bekeken)