Zonderschotse bierliefhebbers

Doel

Door proefavonden te organiseren proberen wij onze bierkennis te verrijken en onze kennis met elkaar te delen. Hierbij maken wij bij elke meeting ook een scoreformulier op om zo de meest geliefde bieren naar boven te laten komen.

Groepsleden

groepsfoto
  • Brent abé
  • Kristof Anthonis (voorzitter)
  • Dieter Bellekens
  • Tim Claes (vice-voorzitter)
  • Ruben Claessens
  • Rikke Heremans
  • Joost Heremans
  • Vincent Van den Bruel
  • Filip Van Nuffel
  • Vince Vanderelst

Doen de Kanunnik Tripel, de Ploegsteert Tripel of de Troubadour Blond geen belletje rinkelen? Dat zijn nochtans excellente bieren die ergens in België, maar ook buiten zijn landsgrenzen gebotteld worden. Dat België tevens bekend staat om zijn diverse biersoorten is een reden te meer om al dat lekkers wat ons land te bieden heeft, te proeven. Gezien bier dan ook een deel van onze cultuur is, zetten de Zonderschotse Bierliefhebbers zich graag in om op een gezonde manier te proeven van onze cultuur. Wij zijn een groep enthousiaste heren die iedere maand de glazen klinken waarbij we telkens nieuwe bieren degusteren die we dan ook aan een grondige keuring onderwerpen. Zo krijgt ieder bier punten volgens smaak, kleur, geur en etiket van het flesje. Wanneer we dan de optelsom van al die verschillende criteria maken, krijgen we een totaalcijfer dat we dan opnemen in een database. Aan de hand van die gegevens komen we te weten welke, vaak onbekende bieren, het best scoren. Het is evident dat niet elk bier bij iedereen in de smaak valt, maar op die manier slagen we erin een evenwichtige score te behalen waardoor we een nog betere neerslag krijgen van wat voor ons de ideale biertjes zijn.

Wij proeven blonde bieren, donkere bieren, tripelbieren, amberkleurige bieren, fruitbieren, enz. Via onze bieravonden leerden wij al verschillende inspirerende bieren kennen, zoals de Waterloo Blond, de Schuppenboer Tripel en de Barbãr Bok Bruin en vele anderen. Als Zonderschotse Bierliefhebbers (her)ontdekken wij die biertjes en kunnen wij mogelijks ook andere liefhebbers prikkelen.

Het spreekt voor zich dat bier proeven ook een sociaal gebeuren is. De verhalen en zotte ideeën die opborrelen tijdens onze degustaties vormen dan ook een bron van amusement, net zoals onze speeches waarmee we ons iedere bieravond erg kostelijk vermaken. De Zonderschotse Bierliefhebbers is dan ook een toffe bende die zich graag onder het mom van “samen drinken is olie voor de vriendschap” aan de buitenwereld voorstelt.

Proost!

De Zonderschotse Bierliefhebbers